АКТУАЛЬНО

Єпископи РКЦ та УГКЦ закликають усіх публічно свідчити про красу родинного життя

Четвер, 10 грудня 2015, 18:52
Ми, католицькі єпископи України, захищаючи гідність людської особи як такої, що створена чоловіком чи жінкою на образ Божий, і дбаючи про святість і гідність сім’ї, свідомі свого обов’язку перед Богом та долею майбутніх поколінь, застерігаємо українське суспільство перед небезпекою нового ідеологічного поневолення нашого народу.

Йдеться у спільній Декларації католицьких єпископів України з приводу небезпеки нового ідеологічного поневолення нашого народу.

У Декларації католицькі єпископи УГКЦ та РКЦ викривають перші спроби впровадження гендерної ідеології, як це сталося із нещодавніми змінами до Кодексу законів про працю: «Гендерна теорія скидається на чергову спробу застосування соціальної інженерії, адже вона сприймає подружжя і сім'ю як конструкції, які можна будувати в довільний спосіб. Насправді подружжя й сім'я − це живі організми, які зростають органічно і які потрібно плекати та   них піклуватися».

Владики закликають представників державної влади турбуватися про родину та вести активну просімейну політику. «Це завдання стає ще більше актуальним з огляду на те, що ми переживаємо затяжну демографічну кризу», - підкреслюють вони у документі.

Також ієрархи закликають до християнського свідчення та активної участі в суспільній дискусії всіх: «Не бійтеся голосно й публічно свідчити про красу родини. Ділімося добрим особистим досвідом з іншими, бо він є життєво необхідним. Ми повинні зробити цей сміливий вибір заради щасливого життя поодиноких людей і всього суспільства».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next