АКТУАЛЬНО

Єпископи УГКЦ відвідали Держсекретаріат Ватикану

Середа, 18 лютого 2015, 07:17
17 лютого єпископи Синоду УГКЦ на чолі з Блаженнішим Святославом відвідали секцію Держсекретаріату Ватикану щодо відносин з державами. Зустріч відбулася в рамках візиту ієрархії УГКЦ до Апостольської Столиці «Ad Limina».

На зустрічі з Архиєпископом Полем Річардом Галагером, очільником цієї державної установи Ватикану, Блаженніший Святослав розповів йому про ситуацію в Україні та душпастирські виклики, які стоять перед УГКЦ в умовах війни. Він, зокрема, ознайомив Архиєпископа Галагера із Зверенням Синоду єпископів до священиків про душпастирство в умовах війни.

У своєму зверненні до представника ватиканської дипломатії Блаженніший Святослав також наголосив на необхідності говорити та захищати правду в будь-яких обставинах: «Саме цього сьогодні очікують громадяни України від Апостольської Столиці як найвищого морального авторитету», - додав він.

Після обіду в Лятеранському соборі відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Блаженніший Святослав у співслужінні владик Синоду. У своєму слові до вірних, що зібралися на молитву, Глава УГКЦ наголосив, що владики прибули до Святішого Отця, щоб розповісти йому правду про агресію, яку сьогодні терпить Україна.

Фоторепортаж: Владики УГКЦ помолилися за Україну у Лятеранському соборі

«Колись мій попередник митрополит Петро Акерович прибув сюди, щоб розповісти християнському Заходу про монголо-татарську навалу, а ми сьогодні відчуваємо наш обов’язок розповісти світу правду про те, що відбувається в Україні», - наголосив Предстоятель УГКЦ.

Прес-служба товариства «Свята Софія»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next