АКТУАЛЬНО

Єпископи УГКЦ: «Лише наша особиста відповідальність може гарантувати правильний напрямок розвитку Українській Державі»

Четвер, 15 жовтня 2020, 18:44
Звертаємося до кожного громадянина України з проханням зробити власний вибір свідомо та зважено, після ретельного молитовного розпізнавання, та за жодних обставин не торгувати власним голосом і сумлінням. Про це йдеться у Зверненні Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ за підписом Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава до вірних та всіх громадян України з нагоди місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня цього року.
Ілюстрація www.radiosvoboda.org Ілюстрація www.radiosvoboda.org

Єпископи у Зверненні зазначають, що обираючи сьогодні представників місцевої влади, ми обираємо майбутнє нашої держави, а оскільки йдеться про вибори місцевих органів влади, то це майбутнє неминуче відобразиться в конкретиці нашого щоденного життя — позначиться на нас самих, на наших дітях і родинах.

При цьому вони наголошують, що як добрі християни, ми не можемо відмовитися від своєї відповідальності за впорядкування громадського життя на євангельських цінностях та на засадах соціального вчення Церкви під час цьогорічних виборів до органів місцевого самоврядування незважаючи на поширення у світі та в Україні коронавірусної хвороби.

На переконання владик, за жодних обставин острах перед небезпекою пандемії не повинен стати загрозою українській державності. З огляду на це єпископи звернулися до представників влади з проханням створити належні санітарно-епідеміологічні умови для гарантування громадянам України максимальної безпеки на виборчих дільницях. Владики звернули особливу увагу на безпеку членів дільничних комісій та на право голосу тих громадян, які хворіють чи перебувають в умовах самоізоляції.

«Відповідальне ставлення до організації самого процесу може захистити здоров’я та права громадян нашої країни», — мовиться у документі.

«Закликаємо всіх виборців у день голосування обов’язково дотримуватися вимог Уряду щодо запобігання розповсюдженню інфекції та за жодних обставин не легковажити здоров’ям і життям власним та свого ближнього. Ідучи на виборчі дільниці, використовуйте захисні маски, дотримуйтеся безпечної соціальної дистанції, мийте руки та обробляйте їх антисептичними засобами, принесіть із собою власне письмове приладдя для заповнення бюлетеня. Представників вразливих соціальних груп просимо в день голосування прийти в такий час, коли передбачається присутність найменшої кількості людей на дільницях, щоб уникнути додаткових загроз для власного здоров'я», — йдеться у тексті звернення.

«Заохочуємо наших душпастирів звернутися з проханням до наших вірних не відкладати голосування до часу після Літургії, щоб уникнути надмірного скупчення людей на виборчих дільницях», — закликали у Синоді.

«Обираючи представників місцевої влади, слід звернути увагу на їхню відповідність таким ціннісним засадам, як порядність і відповідальність, щира та діяльна любов до України, готовність віддано трудитися заради спільного добра в громаді та в державі», — наголосили єпископи УГКЦ.

«Нехай всемилостивий Господь пошле нашому народові свою небесну мудрість, щоби в таких складних і незвичних для нас обставинах ми виконали свій громадянський і християнський обов’язок для добра нашої незалежної і вільної Батьківщини!» — побажали на завершення свого звернення владики УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next