АКТУАЛЬНО

Єпископи УГКЦ помолилися за упокій загиблих Героїв Крут

Середа, 29 січня 2020, 15:56
29 січня, у день вшанування пам’яті Герої Крут, Блаженніший Святослав спільно з єпископами УГКЦ у Патріаршому домі у Львові відслужили Панахиду за загиблими. Спільна поминальна молитва відбулася в рамках роботи Вісімдесят четвертої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ.

«Подвиг Героїв Крут є найбільшим прикладом великої любові до рідної землі, справжнього патріотизму і готовності до самопожертви, що є християнською чеснотою. Понад сто років тому в Крутах сніг був червоним від крові, яка зросила землю, аби вона стала благодатною вологою для народження нових непохитних патріотів і християн України», - наголошували учасники поминальної молитви.

Пригадуємо, що в 1918 році біля станції Крути, на залізничній ділянці Ніжин-Бахмач, за 130 кілометрів від Києва, за майбутнє України віддали життя близько ста в основному молодих осіб. Бій тривав шість годин, проте за цей час нашим воїнам вдалося знищити колії та мости, перешкодивши цим наступові агресора, та на чотири дні зупинити ворога. Як стверджують історики, цей героїчний бій та придушення заколоту в Києві дали змогу виграти Центральній раді час, щоб дійшло до підписання Брест-Литовського мирного договору.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next