АКТУАЛЬНО

Єпископи УГКЦ просять вірних та людей доброї волі оберігати людську гідність перед лицем новітніх ідеологічних викликів

Четвер, 08 грудня 2016, 11:28
Господь кличе людину до спасіння і повноти щастя, даючи свої Заповіді як дороговказ на нашому земному шляху. Закликаємо вірних УГКЦ і всіх людей доброї волі цінувати і оберігати людську гідність перед лицем новітніх ідеологічних викликів та загроз.

Пишуть владики Синоду в Посланні Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архієпископства Української Греко-Католицької Церкви стосовно небезпеки гендерної ідеології.

Єпископи підкреслюють, що до цього покликаний кожен із нас, хоч би яке становище в суспільстві ми посідали. Тож вони нагадують, що слід належно і відповідально готуватися до вибору життєвого стану, спираючись на тверду основу віри, моралі та Божого і природного закону. Батьків владики заохочують вести добре християнське життя, яке було би прикладом для дітей, дбати про християнське виховання наступних поколінь та до  заохочення їх до життя в Христі та пересторогою перед небезпеками хибної реалізації свого свобідного вибору. Працівників медичної сфери вони закликають сприяти поширенню культури життя, зокрема обороняти життя ненароджених дітей та осіб похилого віку чи невиліковно хворих. Працівників інформаційного простору та освітньо-виховної сфери, вони просять захищати і поширювати традиційні моральні цінності у сфері статевості та сім’ї.

Усіх відповідальних за формування навчальних програм ієрархи УГКЦ просять укладати їх на основі природного та Божого закону, у пошані до правди, якостей серця і до моральної та духовної гідності людини, уникаючи будь-якої пропаганди проти статевої чистоти, подружньої вірності, справжньої ідентичності людської особи. Науковців закликають пам’ятати, що наука і техніка мають визнавати основні критерії моральності, а також заохочують їх за допомогою доступних засобів демонструвати правду про гендерну та інші деструктивні ідеології і вказувати на важливість дотримування традиційних морально-етичних устоїв. Душпастирям владики Синоду нагадують про їх обов’язок дбати про духовний стан сім’ї і родини: «Також заохочуємо супроводжувати сім’ї на всіх етапах їх буття, починаючи від підготовки до подружнього життя, через супровід молодих подружжів, старанну катехизацію родин та особливу опіку над сім’ями, які переживають певні труднощі чи кризи». Крім цього, вони спонукають душпастирів звернути увагу на пасторальну роботу з особами, які мають проблеми із визначенням власної статевої ідентичності.

«Усіх людей доброї волі, а особливо державних діячів та законотворців, закликаємо чувати над тим, щоб в законодавство України не впроваджувалися непевні й неперевірені концепції людської ідентичності чи сім’ї та принципи гендерного виховання... Запрошуємо всіх до молитви за те, щоб Бог допоміг усім нам жити згідно з Його Заповідями, довіряючи Його промислу та не піддаючись спокусам спротиву Його волі. Господь, сотворивши людину «чоловіком і жінкою», поглянув на них і сказав, що це дуже добрим (Бут. 1, 27. 31). Нехай же Він огорне своїм люблячим і життєдайним поглядом кожну людину, родину і сім’ю, нехай утвердить нас усіх у своїй правді й любові», - пишуть єпископи в Посланні.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next