АКТУАЛЬНО

Єпископи УГКЦ США зустрілися у Філадельфії з новопризначеним Митрополитом і Архиєпископом Борисом Ґудзяком

Четвер, 07 березня 2019, 23:16
5-6 березня українські католицькі єпископи США зустрілися разом, щоб молитися з новим Митрополитом і Архиєпископом Філадельфійським, Високопреосвященним владикою Борисом Ґудзяком.

У середу зранку, 6 березня, єпископи під проводом Митрополита Бориса розпочали свій день молитвою Часів в Архиєпископській каплиці.

Упродовж цілоденного засідання єпископи обговорювали план проведення урочистих заходів з нагоди інтронізації, яка відбудеться 4 червня в катедрі Непорочного Зачаття у Філадельфії. У підсумку була випрацювана цілотижнева програма, яка охоплює період з 2 по 9 червня.

Вісім днів молитви, святкування, єднання та місійного служіння відбудеться під гаслом «Від серця до серця». За задумом владик ці заходи охоплять усе духовенство, монашество та мирян, особливо молодь, і не лише з Філадельфійської архиєпархії, але й з усіх єпархій у Сполучених Штатах та світі.

Єпископи також представили й обговорили свої пасторальні плани для окремих єпархій та цілої митрополії на 2019 - 2020 роки. 

У засіданнях взяли участь такі владики: Архиєпископ і Митрополит Філадельфійський Борис Ґудзяк, Єпископ-помічник Філадельфійської архиєпархії Андрій Рабій, Єпископ-помічник Філадельфійської архиєпархії Іван Бура, Єпарх Стемфордський Павло Хомницький, Єпарх єпархії Святого Миколая в Чикаго Венедикт Алексійчук, Єпарх єпархії Святого Йосафата в Пармі Богдан Данило.  

Як ми повідомляли, у понеділок, 18 лютого 2019 року, Папа Франциск проголосив владику Бориса Ґудзяка Митрополитом і Архиєпископом Філадельфійським. До свого нового призначення владика Борис служив Єпархом Паризької єпархії святого Володимира Великого, якій підлягають Франція, країни Бенілюксу та Швейцарія.

Владика Андрій Рабій служив Апостольським адміністратором архиєпархії з моменту прийняття 16 квітня 2018 року Папою Франциском відставки через хворобу владики Стефана Сороки, попереднього Митрополита і Архиєпископа Філадельфійського.

Департамент інформації УГКЦ
за повідомленням о. Івана Філдса


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next