АКТУАЛЬНО

Єпископи УГКЦ взяли участь в черговому пленарному засіданні Американської Єпископської Конференції

П'ятниця, 14 листопада 2014, 13:13
10-13 листопада 2014 року в м. Балтимор, штат Меріленд (США), проходило чергове пленарне засідання Американської Єпископської Конференції. Крім римо-католицьких єпископів, у засіданні взяли участь східні католицькі ієрархи США.

З боку Української Греко-Католицької Церкви в асамблеї взяли участь владика Стефан (Сорока), Архиєпископ і Митрополит Філадельфійський; владика Ричард (Семінак), Єпископ єпархії Святого Миколая в Чикаго; владика Павло (Хомницький), Єпарх Стемфордський; владика Богдан (Данило), Єпископ єпархії Святого Йосафата в Пармі; владика Іван (Бура), Єпископ-помічник Філадельфійський, та владика Василь (Лостен), Єпископ-емерит Стемфордський. Головною темою цьогорічної асамблеї були питання літургійного характеру.

Засідання розпочалося 10 листопада зі звернення архиєпископа Карло Марія Віґано, Апостольського нунція в США, яке передувало першій доповіді владики Джозефа Е. Курца, архиєпископа Луїсвіля (штат Кентуккі) та голови АЄК, який був обраний на цю посаду в листопаді минулого року. Архиєпископ Курц, звертаючись до своїх братів-єпископів, зазначив, що, «як пастирі, ми супроводжуємо багато родин, які зіштовхуються з власними страхами і побоюваннями і які прагнуть досвідчити любов Ісуса через Його люблячу родину – Церкву. Євангелізувати – означає свідчити нашу надію на Ісуса».

Однією з родзинок цьогорічної зустрічі стала Свята Літургія, відслужена 10 листопада в балтиморській римо-католицькій базиліці Внебовзяття Пресвятої Діви Марії з нагоди 225-річчя архидієцезії Балтимора – першої католицької дієцезії, заснованої в Сполучених Штатах Америки.

На додаток до участі в загальній сесії східні єпископи мали зустрічі, щоб обговорити питання, пов’язані з життям і служінням східних католицьких Церков у США. Усі присутні єпископи брали участь в щоденних Божественних Літургіях, включно з халдейською Святою Літургією.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next