АКТУАЛЬНО

Єпископи УГКЦ візьмуть участь у щорічній Зустрічі греко-католицьких єпископів Європи

Четвер, 17 жовтня 2013, 14:00
17 - 20 жовтня в словацькому м. Кошице, що, як відомо, стало культурною столицею Європи’2013, відбудеться щорічна Зустріч греко-католицьких єпископів Європи, що цього разу приурочена до 1150-річчя прибуття святих Кирила і Мефодія на слов'янські землі. У цьому заході візьмуть участь єпископи УГКЦ з України, Польщі, Великобританії, Франції, Німеччини та Італії. До Словаччини також прибув Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ.

У Кошице єпископи, що представлятимуть 14 помісних Католицьких Церков східного обряду, говоритимуть на тему культурної євангелізації та роздумуватимуть над місією святих Кирила і Мефодія з історіографічної точки зору, а також над проблемами, з якими зіштовхується Церква сьогодні. Серед доповідачів зустрічі будуть: владика Йозеф (Томко), словацький Куріальний єпископ, почесний префект Конгрегації євангелізації народів; владика Циріл (Василь), словацький архиєпископ, секретар Конгрегації Східних Католицьких Церков; владика Дімітріос (Салахас), Екзарх для греко-католиків Греції.

«Мета зустрічі католицьких єпископів східного обряду полягає в тому, щоб обговорити проблеми, які слід вирішувати в наших Церквах на локальному рівні, − прокоментував владика Мілан (Хаутур), Єпархіальний єпископ Кошице. – Тисячостоп’ятдесятиріччя євангелізаційних місій святих Кирила і Мефодія до слов'янських народів і Великої Моравії спонукає нас задуматися (у контексті Року віри) над питанням євангелізації сучасної культури та інкультурації Євангелія, починаючи з нашої церковної, літургійної та культурної дійсності».

Фото з архіву

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next