АКТУАЛЬНО

Єпископи УГКЦ закликають державну владу створити центральний орган, який формував би сімейну політику в Україні

Четвер, 03 червня 2021, 11:38
Звертаємося до державної влади України з проханням про створення її центрального органу, який був би відповідальним за формування сімейної політики в Україні та став би добрим партнером Церквам і релігійним організаціям у служінні сім’ям. Про це йдеться у Зверненні Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ щодо запобігання домашньому насильству та утвердження традиційних сімейних цінностей в Україні.

У Зверненні ієрархи наголошують, що турбота про родини мусить стати одним із головних завдань служіння Української Держави.

«Мова йде не про втручання в сімейні справи, а про створення належних і гідних умов, за яких родини почувалися б вільними в забезпеченні власних потреб та інтересів і могли б із певністю покладатися на власні сили та Боже благословення у своєму житті», – пояснюють владики.

Для країни, за їх словами, сім’я є спільнотою, в якій народжуються нові громадяни, творці внутрішнього валового продукту, платники податків та її будівничі.

Поглиблення співпраці Церкви з неурядовим та урядовим сектором в цій сфері є важливою і для успішного подолання домашнього насильства. Тому архиєреї пропонують активізувати залучення релігійної спільноти до забезпечення прав дітей і сімей та боротьби з домашнім насильством задля зміцнення моральних засад суспільства та спільного блага України.

Читайте також: «Служіння зраненим сім’ям має бути серед першочергових завдань доброго пастиря та мирянського апостольства», – єпископи УГКЦ

Єпископи заявили, що Українська Греко-Католицька Церква готова внести власну лепту в розробку та реалізацію національної просімейної політики – від тематичних компонентів у шкільних програмах до соціального супроводу.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next