АКТУАЛЬНО

Єпископ-капелан провів зустріч з прикордонниками строкової служби

Вівторок, 29 листопада 2016, 18:11
27 листопада 2016 року в м. Великі Мости, у кінологічному навчальному центрі прикордонної служби, відбулася зустріч єпископа-капелана Михайла (Колтуна) із солдатами строкової служби.

Єпископа супроводжував о. Роман Возняк, капелан цієї військової частини, який періодично проводить подібні зустрічі, що мають на меті ознайомити військовослужбовців зі змістом навчання Церкви.

Звертаючись до солдатів, вихідців із різних областей, архиєрей розповів про роль Церкви, а зокрема священика у житті військовослужбовця. «Видимий знак Божої присутності – це священик. Він представляє Церкву, яка має справу з Богом. Наші капелани впродовж двох років мали 400 ротацій у зоні АТО. Вони є тим символом та знаком Божої присутності. Якщо є священик, то воїни почуваються як в руках Божих – захищені, впевнені та відважні». Відтак єпископ побажав солдатам: «Вчитися формувати себе так, щоб бути зрілими, добрими та розумними громадянами». Капеланові прикордонників владика поручив у подальшому навчати солдат про Церкву, її завдання та значення в суспільному житті.

На завершення о. Роман Возняк розповів про внесок УГКЦ у відбудову цієї військової частини та допомогу воїнам в АТО, а також засвідчив факт «чуда Божої опіки», що понад дві тисячі осіб військових, яких проводжали з Великих Мостів, повернулися з АТО живими.

Прес-служба Сокальсько-Жовківської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next