АКТУАЛЬНО

Єпископ-помічник Стрийської єпархії відвідав парафію Зіслання Святого Духа в Городку на Львівщині

Понеділок, 16 березня 2009, 15:21
Владика Тарас (Сеньків) провів канонічну візитацію однієї з чотирьох греко-католицьких церков в Городку Львівської області.
Владика Тарас (Сеньків) провів канонічну візитацію однієї з чотирьох греко-католицьких церков в Городку Львівської області. Парафія Зіслання Святого Духа вважається однією з наймолодших у місті. Однак, храм освячений у 2000 році постав біля каплиці, збудованої понад сто років тому. Саме біля цієї каплиці у 1992 році згуртувалася релігійна громада в східній частині районного центру. Владика Тарас очолив Архієрейську Літургію в місцевому храмі та ознайомився з життям парафії. Душпастирський звіт про діяльність в парафії представив місцевий священик о. Зеновій Бенсь. Єпископа-помічника Стрийської єпархії супроводжував о. Тарас Пошивак, Канцлер Стрийської єпархії.

о. Павло Худ

керівник Прес-служби Стрийської єпархії

Довідка: Відповідно до протоколу проведення канонічної візитації, затвердженого в канцелярії Стрийської єпархії, після прибуття єпископа в парафію його зустрічає священик в брамі церкви. Він підносить владиці напрестольний хрест з проханням благословення для парафії і виголошує привітальне слово. У церкві архієрей молиться вхідні молитви перед іконостасом і благословить присутніх парафіян. Перед одяганням в архієрейські ризи владику вітають двоє господарів, мужчина і жінка, та підносять єпископу на рушнику коровай. Відтак, починається служіння Архієрейської Літургії. Після Євангелія проповідь виголошує єпископ. А священик зачитує душпастирський звіт наприкінці Літургії. В звіті представляється душпастирський та господарський аспекти життя парафії. Після Літургії владика зустрічається з членами Парафіяльної Ради і перевіряє парафіяльну документацію. Єпископ знайомиться із установчими документами парафії, станом ведення парафіяльних реєстраційних книг хрещень, оповідей, похоронів, доброчинних пожертв, інвентаризації та літопис парафії.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next