АКТУАЛЬНО

Єпископська Конференція Італії призначила о. Володимира Волошина новим пасторальним координатором для українців в Італії

П'ятниця, 18 березня 2016, 21:52
У зв’язку із завершенням терміну призначення пасторального координатора для українців в Італії, уряд якого з 2011 року виконував о. Марко Ярослав Семеген, Постійна рада Єпископської Конференції Італії, зібрана в Генуї з 14 по 16 березня, призначила на виконання зазначеного служіння о. Володимира Волошина, душпастиря громад УГКЦ центрально-італійських міст Флоренції та Прато, приналежного до кліру Львівської архиєпархії УГКЦ.

Призначення оприлюднене сьогодні, 18 березня 2016 року, разом із заключними повідомленнями щодо робіт Постійної ради Єпископської Конференції Італії.

Національний координатор для душпастирства в Італії вибирається з-поміж духовенства певної іноземної Церкви, до якої належать іммігранти, та призначається за згодою Глави цієї Церкви Єпископською Конференцією Італії для співпраці із Фундацією «Мігрантес».

Фундація «Мігрантес» – інституція Єпископської Конференції Італії, яка займається пасторальною опікою як для італійських емігрантів в різних країнах, так і для іноземних іммігрантів в Італії.

Як відомо, в Італії на сьогодні діють понад 140 душпастирських осередків для українських іммігрантів. Ними опікується Апостольський візитатор владика Діонісій (Ляхович) у співпраці з пасторальним координатором. У зв’язку з новим призначенням владика Діонісій, який перебуває цими днями у Бразилії, надіслав свою сердечну вдячність за п’ятирічну працю о. Марку Ярославу Семегену та привітав із новим призначенням о. Володимира Волошина, бажаючи обом ієреям Божого благословення в подальшій душпастирській праці.

Додамо, що першим національним координатором душпастирства для Українців в Італії з 2002 по 2005 рік був світлої пам'яті отець Василь Поточняк. З 2005 по 2011 рік – о.Олександр Сапунко, душпастир громад УГКЦ в містах Феррара, Ровіго та Карпі, з 2011 по 2016 рік – о. Марко Ярослав Семеген, президент Релігійного товариства українців-католиків «Свята Софія».  

www.chiesaucraina.it

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next