АКТУАЛЬНО

Ієромонах Олександр Приліп поділився з учасниками семінару ПМВ порадами, як священикам допомагати хворим

Середа, 30 липня 2014, 11:40
Настоятель обителі Святого Антонія Печерського Студійського уставу в Обухові о. Олександр Приліп поділився з учасниками духовно-формаційного семінару ПМВ для підвищення кваліфікації місіонерів-отців, які опікуються вірними в країнах, де немає церковних структур УГКЦ, практичними порадами щодо того, як допомагати хворим, розповів про особливості таїнства Єлеопомазання і молитви на зцілення.

“Хвороба і біль завжди належали до найважчих проблем, які випробовують людей. Дуже часто хвороба спонукає людину шукати Бога, навернутися до Нього. І ми, як священики, маємо порадити, розрадити, як поступати людині в хворобі”, - зазначив ієромонах Олександр.

Насамперед, підкреслив настоятель монастиря, треба заохотити хворого до молитви, адже людина в хворобі дуже часто закривається і майже не молиться.

Священик наголосив, що найкращий лікар – це Ісус Христос. “Господь сам в Євангелії зцілює тих, хто просив, хто приступав до Нього з вірою. Він допомагав хворим. Важливо, щоб людина вірила, що Господь зможе їй допомогти, але не ставила Богові ультиматумів. Одна мама просила Бога, щоб її син одужав, інакше вона зречеться Господа. Її син зцілився, але став великим бандитом. Тож маємо просити здоров'я, але додавати: нехай буде воля Твоя. Тоді ми відкриті на Боже милосердя, Божу любов і Божу допомогу”, - сказав ієрм. Олександр Приліп.

Він відзначив, що найсильніша молитва у хворобі – псалми.  Ієромонах також додав, що дуже багато для тілесного і духовного здоров’я залежить від сповіді. “Багато хвороб і бід через те, що людина неналежно сповідається, якісь гріхи таїть. Потрібно знайти шлях до людини, щоб вона могла відкрити своє серце, особливо, коли вона відходить з цього світу.  

А головне для зцілення - це віра, щоб людина вірила, що Господь допоможе і благословить”, - наголосив настоятель обителі Святого Антонія Печерського.

Інфоцентр ПМВ

ТЕГИ: ПМВ, семінар
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next