АКТУАЛЬНО

Юний науковець – про природоохоронну діяльність УГКЦ

П'ятниця, 22 лютого 2019, 15:06
16 лютого цього року в Прикарпатському університеті імені Василя Стефаника відбувся ІІ (обласний) етап конкурсу-захисту наукових робіт учнів-членів Малої академії наук.

У науковій секції «теологія, релігієзнавство та історія релігії» учениця 11-го класу Богородчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 імені Олекси Гірника Оксана Багрій презентувала роботу «Природоохоронна діяльність Української Греко-Католицької Церкви на сучасному етапі» (науковий керівник – учитель української мови і літератури Надія Семків).

Юна дослідниця коротко окреслила історію Української Греко-Католицької Церкви, зосередивши увагу на її природоохоронній діяльності в ХХ столітті й акцентувавши на постаті митрополита Андрея Шептицького як предтечі сучасного екологічного чину.

Найбільшу цінність складає ретельний аналіз освітньо-виховної діяльності Екобюро УГКЦ, що втілює щире прагнення молоді прилучитися до вирішення екологічних проблем, бажання жити в гармонійному, досконалому світі. Роботу доповнено світлинами та текстами екологічних молитов.

Наукова розвідка була належно оцінена: авторка здобула ІІІ місце.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next