АКТУАЛЬНО

Ювілей спільноти «Матері в молитві» в с. Іванівка Стрийської єпархії

Понеділок, 04 вересня 2017, 18:54
По-особливому урочисто і людно було 2 вересня 2017 року в храмі Cвятої великомучениці Параскеви в с. Іванівка Перемишлянського деканату. Місцева спільнота «Матері в молитві» цього дня відзначала п’яту річницю з часу заснування. На урочистість численно прибули представники спільноти із сусідніх сіл Перемишлянського району, м. Перемишляни та м. Стрий на чолі з координатором спільноти Стрийської єпархії п. Анною Форостиною.

Перед Літургією була проведена спільна молитва і одночасно багато присутніх приступило до святої Сповіді. Потім відбулася Літургія, яку очолив духівник спільноти Стрийської єпархії о. Мирон Гринишин. У своєму повчальному слові священик наголосив на важливості молитви в житті християн, зокрема материнської молитви, навів цікаві приклади. Із ним співслужили адміністратор парафії  о. Валерій Сембрата і запрошені священики о. Михайло Романюк з с. Подусів, о. Олег Федишин з с. Білка і о. Іван Биков з с. Вовків.

По завершенні Літургії відбулася спільна трапеза. Опісля в храмі був відслужений Молебень до Богородиці, потім о. Мирон Гринишин виголосив духовну науку про священиче служіння блаженного о. Омеляна Ковча, який свого часу був парохом на Перемишлянщині і залишився для кожного ієрея взірцем для наслідування. На закінчення п. Анна Форостина подякувала всім за спільну молитву, а п. Іванну Сембрат, яка дотепер очолювала парафіяльну спільноту, було обрано головою спільноти «Матері в молитві» Перемишлянського району.

Отець Мирон подякував присутнім за молитву і окропив всіх присутніх свяченою водою. Віряни, що взяли участь у святкуванні, були сповнені незабутніми враженнями і надовго запам’ятають ту урочисту та молитовну атмосферу, яка панувала цього дня в парафії в с. Іванівка.

Повідомив о. Михайло Романюк,
адміністратор парафії Святих Володимира і Ольги с. Подусів

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next