АКТУАЛЬНО

Ювілейний день молоді в Казерті

П'ятниця, 10 червня 2016, 12:01
2016 рік – це Ювілейний рік Божого милосердя. Під таким гаслом у неділю, 5 червня, у південноіталійському місті Казерта було проведено Ювілейний день молоді. Основою заходу були такі базові істини: духовність, освіта, спорт і єдність.

ДУХОВНІСТЬ. У Рік Божого милосердя завдання кожного - пройти через Святі двері, а перед цим, звичайно, висповідатися та прийняти Святе Причастя. Щоб задовільнити духовні потреби кожного, особливо молоді, були запрошені священики-монахи ЧСВВ з Рима: о. Йосиф Кралька та о. Лазар Громадський. Вони на чолі з парохом місцевої української парафії Пресвятої Тройці, о. Ігорем Данильчуком, того дня відправили дві Служби Божі: спочатку за молодь і випускників місцевої школи «Золотоуст», а потім за всю українську молодь в Італії, особливо тих, що стоять на захисті України. Молитвами та хвилиною мовчання пом’янули героїв, які загинули в наші дні у війні на Сході України. 

Після прийняття Святих Таїнств Сповіді та Причастя, о 14:30, усі присутні взяли участь у процесії до катедрального собору. Несли ювілейні кубки, синьо-жовті прапори та з набожністю проходили через Святі двері і приклонялися до Чудотворної ікони Зарваницької Божої Матері. Священики мирували їх св. олійками та манною, привезеними із церков, де зберігаються мощі св. Андрія Первозванного (м. Амалфі) та св. Миколая Чудотворця (м. Барі). 

ОСВІТА. Окрасою Ювілейного дня молоді було Свято останнього дзвоника, яке старанно підготували учні місцевої школи і виявили при цьому неабиякий артистизм. Координатор українських шкіл в Італії - Кіріна Олександра Євгенівна, віце-консул Генерального консульства в Неаполі Станіслав Плахотний, директор школи Саловська К.О. та завуч Галіч І.О. вітали випускників, а їх духовний наставник о.Ігор благословив на подальше щасливе життя. Усім школярам вручили документи про освіту державного зразка України: випускникам 11 класу - атестат про повну середню освіту, випускникам 9 класу - свідоцтво про неповну середню освіту, іншим учням - табелі з оцінками успішності. 

СПОРТ. Починаючи з 14 травня, на футбольному полі Казертянської духовної семінарії проводився футбольний турнір за Ювілейний кубок Божого милосердя між 12 українськими командами в Італії: 

1.    м. Аверса – команда «Україна» (срібний призер турніру 2014) 
2. м. Ачера – команда «Куб» 
3. м. Авеліно – команда «Укроп» 
4. м. Афрагола – команда «Барс» 
5. м. Капуа – команда «Карпати» (срібний призер турніру 2015) 
6. м. Казерта – команда «Тризуб» (переможець турніру 2014) 
7. м. Латіна – команда «Десна» 
8. м. Неаполь – команда «Козаки» (бронзовий призер турніру 2013) 
9. м. Мадалони – команда «Оболонь» 
10. м. Салерно – команда «Шторм» (переможець турніру 2013) 
11. м. С. Марія Капуа Ветере – команда «Отамани» (переможець турніру 2015) 
12. м. Сан. Джузепе Везувіано – команда «Гайдамаки» 
5 червня, відразу після переходу через Святі Двері, розпочався футбольний матч за 3-тє та 4-те місця між командами «Десна» (Латіна) та «Отамани» (С. Марія К.В.). В рахунку почала вести команда «Десна» 0:1, однак свій характер проявили «Отамани», які зуміли зрівняти рахунок і вибороти перемогу з рахунком 1 : 2. 
Запеклим боєм був Фінальний поєдинок між двома найсильнішими командами турніру «Тризуб» (м.Казерта) та «Козаки» (м.Неаполь). Гострі моменти, нереалізовані можливості, затята боротьба заставляли вболівальників ще більше підтримувати свої команди. Героєм фінального матчу став Рустам Джураєв (уродженець Тернопільщини-Великі Гаї), який сильним ударом все-таки зумів увінчати старання своєї команди. Цей гол, забитий у першому таймі, став переможним. Ще не раз українська молодь зривала шквал оплесків та гучних криків, але першість цього року своєю професійною грою і кількістю забитих м’ячів виборола команда "Тризуб" з Казерти. «КАЗЕРТА – ЧЕМПІОН!!!» Їм заслужено аплодували уболівальники з різних міст провінції Неапольського краю та Латіни. 
Футбольний турнір завершився з таким результатом: 
Перше місце – команда «Тризуб» (м. Казерта) 
Друге місце – команда «Козаки» (м.Неаполь) 
Третє місце – команда «Отамани» (м.С. Марія К.В.) 
Четверте місце – команда «Десна» (м.Латіна) 
Головний бомбардир турніру (8 забитих м’ячів) – Остап Борик («Тризуб») 
Найкращий воротар (0 пропущених м'ячів) – Дмитро Щітка («Тризуб») 
Найкращий гравець турніру – Олександр Довженко 1961 р.н. («Десна») 
Найкращий захисник – Роман Іліто («Козаки») 
Найкращий капітан – Навроцький Андрій («Гайдамаки») 
Капітани усіх команд отримали «Похвальні грамоти» від Українського Генерального Консульства міста Неаполь. 

ЄДНІСТЬ. Дні молоді, що вже чотири роки поспіль проводяться в Казерті, мають на меті згуртувати українську молодь в Італії, нагадати їм про головні життєві цінності і не дати забути про українську духовність, освіту, культуру та єдину Україну. 

Організатор Ювілейного дня молоді - Українська парафія Пресвятої Тройці м.Казерта. 

Спонсори: 
«МОНОЛІТ Італія» (м.Неаполь) 
«Fondazione Migrantes» (м.Рим) 
Ресторан «Анастасія» (м.Кваліано), подарував чотирьом командам квитки на концерт «Dzidzio» 
«Калина» (м.Неаполь) 
«Козацька забава» (м.Неаполь) 
«Mini Mix» (м.Казерта) 

Дорога українська молоде в Італії, до зустрічі у Кракові на Всесвітньому дні молоді 26 – 31 липня 2016 року!!! 

www.trinitaukraina.it

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next