АКТУАЛЬНО

З ініціативи МДЦ «Зарваниця» відкрито сільськогосподарський кооператив «Андрей»

П'ятниця, 23 листопада 2018, 10:40
20 листопада в конференційному залі Марійського духовного центру «Зарваниця» відбулося урочисте відкриття сільськогосподарського обслуговувального кооперативу «Андрей», названого на честь великого провідника Української Греко-Католицької Церкви митрополита Андрея Шептицького, який зробив великий внесок у розвиток не лише Церкви, а й соціального добробуту українського народу.

Маючи добрий приклад митрополита Андрея, фермерське господарство «Зарваниця АГРО», яке діє при Марійському духовному центрі, з благословення Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського Василя (Семенюка) стало ініціатором створення сільськогосподарського обслуговувального кооперативу «Андрей». Поштовхом до відкриття цього об'єднання була співпраця з Львівською аграрною дорадчою службою. Два роки тому в Марійському духовному центрі відбувся семінар, який проводила ЛАДС на чолі з директором  п. Іваном Паньківим. Діяльність цієї служби спрямована на допомогу у вирішенні труднощів, які виникають перед фермерами у процесі створення кооперативів.

Свою роботу кооператив «Андрей» розпочав на території с. Вишнівчик. У майбутньому на основі кооперативу буде відкрито цех з переробки молочної продукції. Планується створити лінію з виробництва йогуртів, пастеризованого молока, твердого сиру та інших продуктів.  Кооперація є ефективним механізмом забезпечення конкурентоспроможності малих та середніх сільських господарств. Завдяки цьому об’єднанню селяни матимуть можливість реалізовувати свою продукцію за достойну оплату.

На офіційному відкритті кооперативу були: голова Теребовлянської  районної державної адміністрації п. Юрій Ништа, начальник управління агропромислового розвитку Теребовлянської РДА  п.  Лариса Донецька та голова Золотниківської об’єднаної територіальної громади п. Данило Бугай. Вони ознайомили членів кооперативу із перевагами, які надає цей рух та запевнили в підтримці з боку держави.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://zarvanytsya.org


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next