АКТУАЛЬНО

З ініціативи УГКЦ провели Міжнародну літню школу «Творення простору суспільної довіри в Україні»

Середа, 27 липня 2016, 18:21
18 - 23 липня 2016 року відбулася Міжнародна літня школа «Творення простору суспільної довіри в Україні», організована з ініціативи Української соціальної академії, у співпраці з Східноєвропейським національним університетом імені Лесі Українки.

Шість днів кращі вітчизняні викладачі та експерти ділилися своїми думками, поглядами та ідеями щодо стану довіри в українському суспільстві. Школа порушила питання сучасних викликів, які загрожують довірі людини до суспільства і держави; а також питання щодо довіри у суспільстві, що склалася як у світі, так і в Україні зокрема. Поставлена мета Літньої школи була успішно досягнута: в ході практичних завдань учасники розробляли можливі шляхи та механізми посилення громадянської довіри, а також шляхи протидії  або нейтралізації загроз з метою захисту інтересів української держави та формували сценарії розвитку процесу протистояння загрозам у світі.

Розпочала свою роботу Літня школа «Творення простору суспільної довіри в Україні» з вітального слова о. Михайла Мельника, директора Української соціальної академії, в якому було представлено мету та завдання школи, а також відбулося ознайомлення з напрямками діяльності Української соціальної академії. Після відбулось знайомство учасників та представлення їхніх напрямків громадської зацікавленості і діяльності.

Наступного дня учасники Літньої школи ознайомились з доповіддю «Українське суспільство: тенденції змін до і після Євромайдану», яку виголосив Анатолій Крушлашов, доктор політичних наук, завідувач кафедри політології та державного управління Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, професор, директор НДІ європейської інтеграції та регіональних досліджень Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Про «Довіра як базовий інститут суспільства» говорив Максим Яковлєв, кандидат політичних наук, доцент кафедри політології Національний університет «Києво-Могилянська академія» та про те «Яким повинен бути новий суспільний договір між новою елітою та народом України?» диспутував о. Михайло Мельник, голова Комісії УГКЦ «Справедливість і мир», разом з Петром Дарморісом, керівником проектів та програм Комісії УГКЦ «Справедливість і мир».

Третій день роботи школи учасники обговорювали тематику: «Соціальний та політичний капітал та їх вплив на довіру до публічної влади» з Валерієм Бортніковим, доктором політичних наук, професором, завідувачем кафедри політології та державного управління Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. У другій частині дня професор Анатолій Крушлашов провів Workshop «Механізм формування громадянської активності в Україні».

Четвертого дня учасники Літньої школи дискутували про проблеми «Довіри в міжнародних стосунках і конфлікти, як прояви конфесійної і суспільної нетерпимості (непримиренності)» з Олександром Цвєтковим, доктором історичних наук, професором, спеціалістом з міжнародних відносин, Надзвичайним і Повноважним Послом, викладачем кафедри дипломатичної та консульської служби Дипломатичної академії України при МЗС України. А про «Економічну складову громадської діяльності» учасників Літньої школи ознайомив Віктор Маштабей, кандидат економічних наук, доцент, український науковець, член Української академії наук, доцент Дипломатичної академії при МЗС України, Надзвичайний і Повноважений Посол України. У другій частині дня Олександр Цвєтков та Віктор Маштабей разом провели Workshop з учасниками на тему «Виклики часу:  публічна дипломатія vs кулуарна дипломатія».

Наступного дня учасники Літньої школи говорили про «Релігію та соціально-економічну справедливість» з  професором Олександром Цвєтковим та про «Еволюцію світової торгівлі та її виклики щодо України» з доцентом Віктором Маштабеєм.

23 липня, завершального дня роботи Міжнародної літньої школи «Творення простору суспільної довіри в Україні», відбулися Оксфордські дебати на тему: «Чи можливо в Україні створити простір суспільної довіри?», модератором дебатів виступив Максим Яковлєв.

У заключній частині о. Михайло Мельник вручив учасникам сертифікати та подякували всім за активну участь і плідну роботу протягом всього часу проведення Міжнародної літньої школи «Творення простору суспільної довіри в Україні».

 

Інформаційна служба Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next