АКТУАЛЬНО

З благословення владики Йосафата Мощича у Чернівцях розпочали будівництво храму Преображення Господнього

Середа, 13 травня 2020, 16:58
12 травня з благословення Чернівецького єпископа Йосафата Мощича у Чернівцях, на вул. Героїв Майдану, розпочате будівництво парафіяльного храму – Преображення Господнього. Перед початком будівельних робіт на території майбутньої святині адміністратор парафії о. Василь Гасинець помолився разом зі своїми парафіянами.

Після молитви о. Василь сказав: «… стоїмо на місці, де буде споруджена тимчасова капличка, а пізніше буде будуватися храм на честь Преображення Господнього. Хай він допомагає преображатися кожному зокрема, цілому нашому народові і всьому світові.

Звичайно, легко не буде. Будуть і перешкоди, особливо такі, і різні закиди. Але Церква – це місце, де виховуються добрі люди, де виховуються жертводавці. Церква – це місце, де людина перебуває від народження і до смерті. Церква – це місце, де людина преображається, змінюється. Ні на дитячому майданчику, ні в спортзалі, ні в парку ми не виховаємо цілісно повноцінної людини. Але Церква має таку місію і властивість».

Отець Василь Гасинець призначений адміністратором парафії Преображення згідно з декретом владики Йосафата від 31 травня 2019 року.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.cv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next