АКТУАЛЬНО

З часу створення Чернівецької єпархії освятили перший повноцінний новозбудований храм

Понеділок, 23 листопада 2020, 15:18
21 листопада 2020 року в с. Чорнівка Чернівецької єпархії владика Йосафат Мощич очолив Архиєрейську Божественну Літургію та здійснив Чин освячення престолу і новозбудованого храму Архистратига Михаїла, парохом якого є о. Назарій Шпак.

У своїй проповіді Чернівецький єпископ наголосив: «Тріумфує той, хто покладається на Господа. Завдяки вірності, послуху, невтомній праці молодого отця Назарія, який разом із родиною близько року будував цей храм, ми бачимо, як на місці давніше зруйнованої церкви постає нова».

Відтак владика Йосафат подякував отцю Назарію за будівництво першого від часу заснування єпархії повноцінного храму та нагородив його правом носіння золотого хреста, а також вручив грамоти та подарував ікони Матері Божої «Надія Безнадійних» родині священника – батькові Михайлу, дядькові Василю і пану Миколі, котрі разом з отцем будували церкву.

Зі свого боку отець Назарій подякував жертводавцям та добродіям, які допомагали фінансово, будівельними матеріалами, працею та молитовною підтримкою.

Опісля відбулося водосвяття, а відтак парафіяни та гості взяли участь у святковій гостині.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://www.ugcc.cv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next