АКТУАЛЬНО

З нагоди дня богопосвячених осіб відбулася зустріч монашества Львівської митрополії

П'ятниця, 15 лютого 2019, 17:29
З нагоди дня богопосвячених осіб 14 лютого 2019 року у Свято-Успенській Унівській лаврі відбулася зустріч монашества Львівської митрополії. У ній взяли участь представники чотирьох єпархій, якій входять до її складу: Львівської, Стрийської, Самбірсько-Дрогобицької та Сокальсько-Жовківської.

Унів, як місце зустрічі, був вибраний невипадково, адже саме цього року УГКЦ відзначає стоп’ятдесятилітня від дня народження блаженного Климентія Шептицького, який у цій обителі сповнював свій монаший подвиг.

Зустріч розпочалася Великою вечірнею з литією, яку очолив Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор Возьняк та Єпископ-помічник Сокальсько-Жовківський Петро Лоза у співслужінні з ієромонахами монастирів, чинів і згромаджень, які сповняють своє служіння на теренах митрополії.

Наприкінці богослужіння Митрополит Ігор звернувся до усіх присутніх з окремим словом, в якому наголосив на великій потребі не тільки вибору покликання, але витривання у ньому до кінця своїх днів. Прикладом посвяти Богові він назвав постать Симеона і Анни, які у Єрусалимському храмі очікували приходу Месії.

Після Вечірні у монастирській трапезній відбулася спільна вечеря, а також коляда, де кожна монаша спільнота представляла окремий репертуар. У результаті особливого голосування конкурс виграли брати з новіціату отців василіан, що у Крехові.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://osbm.in.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next