АКТУАЛЬНО

З нагоди дня Святого Миколая курсанти Національної академії сухопутних військ побували на екскурсії містом Лева

Четвер, 21 грудня 2017, 20:55
З нагоди дня Святого Миколая курсанти Загальновійськового факультету та Військового коледжу сержантського складу Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного разом із капеланом, братом Олегом Нестором відвідали львівський різдвяний ярмарок, побували у підземеллях та галереях Гарнізонного храму Святих апостолів Петра і Павла ЛА УГКЦ.

Майбутні офіцери ознайомилися з історією святині та помолилися біля березового хреста, який вцілів після обстрілів в зоні АТО і став своєрідним символом незламності духу українського воїна та Божої опіки над ним. Курсанти також оглянули зблизька старовинний орган, зокрема, більше дізналися про систему його функціонування, побачили автентичні «повітряні міхи». Для цього їм довелося піднятися у храмі на висоту 20 метрів.

Відвідувачі пройшлися також бічними навами хорів: саме там, де молилися учні давньої Єзуїтської колегії. Опісля всі оглянули підземелля, зокрема три панорами: Княжий Львів (XIII ст.), Готичний Львів (XV ст.) та ранньомодерний Львів (1740-1750-ті рр.). Екскурсію для гостей провів працівник храму Олег Друздєв.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.kapelanstvo.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next