АКТУАЛЬНО

З нагоди Всесвітнього дня мігранта Папа просить бути милосердними до біженців та мігрантів

Четвер, 17 грудня 2015, 10:27
“Мігранти – це наші брати і сестри, які шукають кращого життя, втікаючи від злиднів, голоду, експлуатації та від несправедливого розподілу ресурсів планети, які повинні бути порівну розділені серед усіх людей”, - пригадує Святіший Отець Франциск у своєму щорічному Посланні з нагоди Всесвітнього дня біженця та мігранта, який в Католицькій церкві відзначається на початку кожного нового року.

З нагоди Ювілейного року Папа вирішив вкотре нагадати про проблеми міграції в сучасному світі у світлі Божого милосердя. Понтифік стурбований “байдужістю і мовчанням, з якими люди спостерігають за драматичними подіями мільйонів чоловіків та жінок у ситуаціях гуманітарних криз”. Саме тому він закликає європейський світ бути милосердним і солідарним до наших ближніх, адже “кожен із нас є хранителем наших братів та сестер, де б вони не жили. На мігрантів слід дивитися не тільки з огляду на їх легальний чи нелегальний статус, але передусім на їх людську гідність”.

Папа Франциск також зазначає, що нові міграційні хвилі в Європу є серйозним викликом для приймаючих країн. Саме тому він закликає до розумної політики інтеграції, яка б стала нагодою для взаємозбагачення “і запобігла проявам дискримінації, расизму, крайнього націоналізму та ксенофобії”. У посланні Понтифік також торкається теми нових форм рабства та примусових робіт, в тому числі жінок і дітей.

“У корені Євангелія милосердя, зустріч і прийняття інших переплітаються з зустріччю та прийняттям Бога: прийняти іншого означає прийняти самого Бога”, - підсумовує Папа Франциск у своєму зверненні.

Прес-служба товариства “Свята Софія”

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next