АКТУАЛЬНО

З нагоди ювілею гімназії, де навчався о. Іван Музичка, на його честь встановлено пам’ятну дошку

Середа, 20 листопада 2019, 11:44
19 листопада в Рогатині, що на Івано-Франківщині, відбулися урочистості з нагоди відзначення 110-ліття від часу заснування місцевої гімназії. Свято розпочалося з Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолив митрополит Володимир Війтишин у співслужінні зі священниками деканату.

Після спільної молитви митрополит привітав присутніх викладачів, гімназистів і гостей свята з визначною датою. Владика побажав наснаги та щедрих Божих ласк на подальші роки діяльності навчального закладу.

«Ці сто десять років, які сьогодні відзначаємо, – чергова можливість подякувати Господеві за всі Його ласки-благодаті. Дякуємо й вам, дорогі педагоги, за те, що не покладаючи рук, виховуєте добре майбутнє покоління нашої Батьківщини України», – зазначив митрополит Володимир.

Після спільної молитви відбулося освячення пам’ятної дошки одному із найвидатніших випускників закладу – о. Івану Музичці. Отець Іван – доктор богослов'я, заслужений ректор Українського католицького університету імені св. Климента Папи у Римі, почесний доктор honoris causa Українського католицького університету у Львові, почесний науковий співробітник відділення релігієзнавства Інституту філософії Національної академії наук України, науковець, католицький публіцист, письменник.

З нагоди ювілею в гімназії пройшла урочиста академія. На початку слово мав митрополит Володимир, який благословив присутніх та вручив вітальну грамоту. Відтак присутніх у залі ознайомили з історією цього навчального закладу та згадали колишніх гімназистів, які зробили вагомий внесок у становлення нашої Батьківщини.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next