АКТУАЛЬНО

З нагоди завершення публічного почитання Нерукотворного образа Ісуса Христа у Львові відбудеться молитва за мир

Четвер, 12 лютого 2015, 23:16
У неділю, 15 лютого, завершується публічний доступ до вшанування Нерукотворного образа Ісуса Христа – унікальної реліквії з Ватикану, яка майже два тижні перебуває в церкві Святого Юра у Львові. Тому львів’ян просять не займати черги для вшанування святині вже з 15.00 суботи. Натомість усіх запрошують прийти на пл. Святого Юра в неділю і спільно помолитися за мир в Україні.

Про це на сесії ЛМР повідомив капелан ЛМР о. Павло Дроздяк.

Він повідомив, що в неділю о 16.00 у Львові відбудеться остаточне публічне вшанування Нерукотворного образа Ісуса Христа. Зокрема, на площі перед собором Святого Юра відбудеться спільна молитва за мир в Україні.

«Від суботи з 15.00 просимо людей не займати черги, адже вона триває дуже довго, натомість просимо прийти в неділю і спільно попросити Бога про мир і спокій в Україні», – підкреслив о. Павло Дроздяк.

Він нагадав, що Нерукотворний образ Ісуса Христа перебуває в церкві Святого Юра вже майже два тижні. Черги до цієї реліквії дуже великі.

«Ви би бачили, з якими сльозами люди стоять впродовж доби, аби попросити миру, як переживають кожну новину, яка надходить із гарячих точок на Донбасі», – розповів капелан ЛМР.

Як повідомлялося, до Львова з особистої захристії Папи Римського прибула унікальна реліквія – оригінал Нерукотворного образа Ісуса Христа, яка за всю свою історію перебування у Ватикані вдруге покинула його. Від 30 січня до 15 лютого святиня виставлена для почитання в соборі Святого Юра.

30 січня Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) у співслужінні з владиками Синоду УГКЦ звершив у церкві Юра вечірню, після якої відкрив для привселюдного почитання Нерукотворний образ Ісуса Христа.

На початку богослужіння Блаженніший Святослав наголосив, що ми сьогодні маємо унікальну можливість – «побачити Боже обличчя». За його словами, Нерукотворний образ Ісуса Христа – це реліквія, що є свідком земного життя Спасителя.

zik.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next