АКТУАЛЬНО

«З нами Бог, з нами Україна!»

Середа, 16 вересня 2015, 12:20
Кожна пора року дарує нам свою унікальну дивовижну красу, котра милує наші очі, але з величезним нетерпінням увесь рік кожен найбільше чекає мальовничої літньої пори, аби нарешті залишити свої щоденні клопоти та відпочити від буденної рутини, набратись життєдайної сили, засмакувати літньої спеки, лагідного подиху вітру, сповнитись новими враженнями та позитивними емоціями.

Проте, ось уже два роки поспіль, затьмарилось наше українське сонце темними чужинними хмарами, що не дають його яскравим променям зігрівати увесь український люд.

У контексті сучасних буремних й невтішних подій, що випали на долю нашого народу, невтомні трудівники Благодійного фонду «Карітас – Львів УГКЦ», заручившись підтримкою батьків молодих людей з особливими потребами, цьогоріч вирішили організувати для своїх підопічних активний та водночас душевний й патріотичний відпочинок під гаслом «З нами Бог! З нами Україна!».

Такий багатозначний заклик зміг втілити та поєднати у собі і молитовні прохання у Господа Вседержителя того довгоочікуваного спокою та щасливої долі для українського народу, і патріотичні бесіди про Вітчизну в її історичному, природничому, соціально-культурному, суспільно-моральному аспектах, і життєрадісний енергійний відпочинок, і навіть заслужену винагороду за кропітку щоденну працю для цих юнаків та дівчат.

Місцем, де відбувалось усе це комплексне незабутнє дійство, стала база відпочинку - «Шепільська» на Стрийщині, котра гостинно відчинила свої двері для патріотично налаштованої спільноти та щоденно забезпечувала не лише максимально комфортні умови проживання, але й створювала надзвичайно привітну і дружелюбну атмосферу, виявляла небайдуже ставлення та щире піклування про своїх нових жителів.

У той же час, невтомні та цілковито віддані своїм підопічним наставники, часу теж не гаяли. Поряд із відпочинковими послугами бази (відпочинок у басейні, прогулянки на конях, водні процедури, риболовля, спортивні ігри) працівники підготували й запропонували молодим людям та їхнім батькам цілий комплекс інтелектуально-розважальних програм: пізнавальна й розвиваюча мапа України, котра передбачала ініціативне прикріплення спеціальних наліпок, і захоплюючі ігри «Брейн-ринг», «Форт-буаяр», «Що? Де? Коли?», і активні та енергійні естафети.

Продуктивним завершенням такого надзвичайного відпочинку стала виставка унікальних виробів, виготовлених власними руками молодих людей з особливими потребами та зігрітих теплотою любові їх чуйних і щирих сердець.

Впродовж цього фантастичного відпочинку, щоденно юнаки та дівчата з особливими потребами сповнювались не лише фізичною наснагою, але й піднімався їх патріотичний дух, розвивались пізнавальні й інтелектуальні здібності, збагачувався морально-духовний світ, та, щонайважливіше, зміцнювалась віра у себе і відчуття небайдужості й потрібності на цій землі під покровом Господа Бога та Матері Божої, а також неустанною опікою, підтримкою й любов’ю своїх наставників і батьків.

Молоді люди з особливими потребами разом зі своїми незмінними й відданими наставниками та люблячими батьками висловлюють неабияку щиросердечну подяку усім працівникам Шепільської бази відпочинку не лише за забезпечення високоякісних умов проживання, але й за проявлену небайдужість, підтримку та доброзичливе ставлення.

Тепер юнаки і дівчата з новими силами готові приступити до нових звершень!

Особлива подяка нашим благодійникам за фінансову підтримку у проведенні патріотичного табору «З нами Бог, з нами Україна!», а саме отцю Джону Кофілду з Ірландії, управлінню соціального захисту Львівської міської ради і мережі кав’ярень KREDENS CAFE.

«Карітас – Львів УГКЦ»

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next