АКТУАЛЬНО

З початком жовтня у Тернополі знову стартує курс РУАХ

Вівторок, 03 жовтня 2017, 13:23
Уже стало традицією з початком нового навчального семестру в Тернополі збирати молодь для участі в євангелізаційному молодіжному курсі РАДІСНЕ, УСПІШНЕ, АКТИВНЕ ХРИСТИЯНСТВО. Такі зустрічі відбуваються у трьох парафіях міста.

Кожна з парафій, у якій організовується цей курс, має свою специфіку. Так, у парафії Святої Софії Премудрості Божої учасниками курсу є переважно студенти, які навчаються у Тернопільському педагогічному університеті і які мешкають у місті лише протягом періоду навчання. А далі, повертаючись до своїх парафій, стають «новими євангелізаторами», які, отримавши певний досвід, започатковують нові молодіжні спільноти та допомагають парохам в організації літніх християнських таборів для школярів.

Після проведених двох-трьох курсів, молоді люди, які займалися в Катедральному соборі Непорочного Зачаття запропонували і надалі проводити свої зустрічі. Так утворилася молодіжна спільнота «Діяння апостолів», членами якої тепер стали аніматорами наступного курсу та беруть активну участь у житті парафії, організовуючи молодіжні чування та інші заходи.

Знаковим є факт, що серед учасників курсу РУАХ у парафії Святого Архистратига Михаїла є не лише студенти, а й школярі-старшокласники, які мають нагоду далі продовжувати свій духовний розвиток у молодіжній спільноті «Ковчег», що діє при цій парафії.

«Цього разу ми спробуємо дещо урізноманітнити свої зустрічі», ‒ повідомляє лідер курсу РУАХ при парафії Святої Софії, Премудрості Божої Юра Бокало. «Так, на першу зустріч поділитися своїм свідченням ми запросили майстра спорту, семиразового чемпіона з вільної боротьби Ігоря Скупого. Думаю, що для молоді це буде цікаво і захопливо. На наступні зустрічі також запрошуватимемо знаменитих людей, які отримали особливий досвід, відвідавши курс РУАХ».

Західне бюро за матеріалами www.tze.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next