АКТУАЛЬНО

З Риму до Городенки Коломийської єпархії привезли мощі святого Миколая

Понеділок, 09 грудня 2019, 10:36
Мощі святого Миколая із Риму до церкви в місто Городенка, яка освячена на честь великого Чудотворця, привіз папський канонік владика Іриней Білик.

Отець-декан Ігор Левицький та голова районної ради Іван Мандич зустрічали  владику на в’їзді до міста. Велелюдна громада на чолі з настоятелем храму о. Миколою Вонсулом та в. о. міського голови Любомиром Музичкою хлібом-сіллю вітала почесного гостя на подвір’ї храму.

Владика очолив Акафіст до святого Миколая Чудотворця, який у співслужінні з ним відправляли ще семеро священників деканату.

Високоповажний гість, звертаючись до парафіян та гостей храму, сказав: «На прохання вашого отця Миколи та з благословення правлячого єпископа, я радий передати мощі святого Миколая, покровителя для вашої парафії. Чудотворець невидимо опікувався людьми у часи лихоліть, а тепер буде ще ближчий до вас через привезені мощі. Бо як у Святій Євхаристії є цілий Христос, так само в цій мікроскопічній частинці тіла святого він присутній повністю. Нехай буде благословенним цей день в історії вашого міста, хай ці урочистості спричиняться до кращої долі нашого народу», — сказав владика Іриней.

На завершення урочистостей єпископ поблагословив присутніх мощами, які від цього дня залишаться в храмі.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами  https://kolugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next