АКТУАЛЬНО

З історії УГКЦ. Похід за легалізацію УГКЦ. Частина 1

Понеділок, 20 жовтня 2014, 10:15
З нагоди 25-ї річниці виходу УГКЦ з підпілля Медіаресурс УГКЦ презентує серію історичних відеоматеріалів.

17 вересня 1989 року у Львові відбувся велелюдний похід за легалізацію УГКЦ. На демонстрацію, організовану Комітетом захисту прав УГКЦ, зібралося близько 250 тис. вірних. Молитовна акція розпочалася Божественною Літургією біля храму Святого Михаїла. Опісля вірні пройшли вулицями Львова до собору Святого Юра, де було відслужено Молебень.

Ця історична подія відбулася напередодні зустрічі М. Горбачова з Папою Іваном Павлом ІІ. Після 40 років переслідувань вірні УГКЦ заявили на весь світ про своє право вільно молитися і про остаточний вихід з підпілля.

Пропонуємо Вашій увазі першу частину відео з Походу. Матеріал містить фрагменти вступного слова голови Комітету захисту прав УГКЦ, звернення до Святішого Отця Івана Павла ІІ, лист-благословення від Митрополита Володимира (Стернюка). Повний варіант всіх звернень і заяв можна побачити тут.

Відео Ярослава Лемика 1989 р. Змонтовано і опубліковано в жовтні 2014 року для Медіаресурсу УГКЦ з нагоди 25-ліття виходу УГКЦ з підпілля.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next