АКТУАЛЬНО

За Героїв Небесної сотні молилися в папській базиліці Санта Марія Маджоре

Четвер, 25 лютого 2021, 13:38
21 лютого 2021 року в папській базиліці Санта Марія Маджоре, біля першої і головної ікони християнського світу - Пресвятої Богородиці «Спасіння люду римського», папський канонік цієї базиліки єпископ Іриней Білик відслужив Архиєрейську Літургію та Панахиду на вшанування Героїв Небесної сотні.

У молитві взяли участь о. Яків Шумило, ЧСВВ, свічконосець базиліки п. Михайло Лисик та численні українські й італійські молільники. Усі присутні засвітили свічки пам’яті за всіх, хто віддав своє життя за вільну і гідну Україну.

Звертаючись до присутніх, владика Іриней наголосив: «У сьому річницю розстрілів мирних протестувальників на Майдані Незалежності в Києві молимося за невинно убієнних під час Революції гідності в Україні. Просімо Богородицю, щоб за заступництвом Героїв Небесної сотні та померлих наших рідних і близьких, наші молитви за кращу долю України і її майбутнє були вислухані Богом».

На завершення молитовного вшанування Небесної сотні єпископ Іриней уділив всім присутнім архиєрейське благословення.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами https://osbm.in.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next