АКТУАЛЬНО

За кошти, отримані з діяльності соціальних підприємств, у Зарваниці створили артстудію

Понеділок, 03 лютого 2020, 14:01
31 січня в Зарваниці відбулося офіційне відкриття мистецької студії повітряного пензля «Натхнення Зарваниці», створеної за сприяння ректора Марійського духовного центру о. м. Володимира Фірмана та декана Зарваницького о. Володимира Топоровського, а також за кошти, отримані з діяльності соціальних підприємств, що діють у Зарваниці.

Організатором та мистецьким керівником художньої школи стала п. Христина Бочан – талановита художниця з Латвії, роботи якої вражають своєю майстерністю і реалістичністю. Її картини та ікони можна побачити у Марійському духовному центрі, дитячому садочку «Джерельце», школі сусіднього села Вишнівчик та інших. Розмістилася артстудія у спеціально підготовленому приміщенні реколекційного будинку для прочан. Першими, хто опановуватиме нову техніку малювання – аерографію, стали дванадцятеро дітей, віком від десяти до п’ятнадцяти років, із Зарваниці та навколишніх сіл. Навчання триватиме три місяці і після завершення курсу кожен учасник отримає сертифікат.

Розпочалося відкриття зі спільної молитви та освячення нового приміщення студії, яке провели адміністратор МДЦ «Зарваниця» о. Ігор Засійбіда, парох с. Золотої Слободи о. Остап Луців й парох с. Сапови о. Януарій Твердун. Після цього о. Ігор щиро подякував маленьким учням, які виявили бажання навчитися чомусь новому та висловив сподівання, що ця справа допоможе розвивати таланти, подаровані Господом кожному.

Відтак п. Христина детальніше розповіла дітям про цю незвичайну художню техніку, ознайомила з аерографом та іншими приладами, з якими вони працюватимуть протягом всього курсу. Вже до кінця першого заняття кожен маленький учасник зміг створити свою першу  мистецьку роботу.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://zarvanytsya.org

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next