АКТУАЛЬНО

За мир в Україні у Страдчі молилися і військовослужбовці

Четвер, 28 червня 2018, 12:48
27 червня понад 50 військовослужбовців 184-го Навчального центру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного здійснили паломництво у Страдч, щоби взяти участь у прощі, присвяченій пам’яті страдецьких блаженних отця Миколи Конрада та дяка Володимира Прийми, Дню мирянина та 1030-річчю Хрещення Київської України-Русі.

Опісля Архієрейської Божественної Літургії, яку очолив Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав, відбулася Хресна дорога.

Близько тридцяти тисяч людей різного віку разом із солдатами строкової служби, контрактниками й учасниками ООС молилися за мир і злагоду в Україні, швидке одужання поранених, повернення воїнів Збройних сил України із фронту в рідні домівки живими та неушкодженими.

Вояки на чолі з Романом Курашем привезли зі собою польову кухню, щоб почастувати християн, що приїхали на цю духовну подію з усіх куточків України солдатською кашею. Також на прощі були присутні правоохоронці, рятувальники, медики, волонтери.

184-й Навчальний центр на чолі з капеланом о. Тарасом Свищем щорічно сприяє організації та проведенню прощі, а паломництво військовослужбовців стало традиційним і кожен охочий духовно очиститись може взяти в ньому участь.

Західне бюро «Живого ТБ» матеріалами www.kapelanstvo.info


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next