АКТУАЛЬНО

За підтримки «Карітас-Київ» у КМДА відбудеться аукціон картин, які створили особи з інвалідністю

Вівторок, 29 жовтня 2019, 11:58
«30 жовтня о 18.00 у колонній залі КМДА відбудеться благодійний аукціон картин, які були створені вихованцями Ніжинського дитячого будинку-інтернату та жінками з інвалідністю Замглайського психоневрологічного інтернату.

Проєкт «Мистецтво за межами» реалізується за підтримки благодійного фонду «Карітас-Київ». Аукціону передувала виставка картин у КМДА, відкриття якої відбулося 22 жовтня. Всі отримані кошти будуть спрямовані на подальший розвиток проєкту «Мистецтво за межами» для створення і розвитку творчих майстерень при інтернатах для дітей і дорослих з інвалідністю. Проєкт «Мистецтво за межами» реалізується за підтримки благодійного фонду «Карітас-Київ», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

«На превеликий жаль, людей з інвалідністю, тим більше тих, хто перебуває в інтернатних закладах, суспільство намагається не помічати.  Однак у них теж є бажання, прагнення, мрії. Ми хочемо допомогти цим людям реалізувати свої здібності», - розповідає керівник проєкту «Мистецтво за межами» Юлія Заярна.

Вона, зокрема, зазначає: «Їх жага навчатися і творити дуже велика! Тому ми хочемо дати можливість відчути цим людям, що їм під силу створювати творчі роботи, які зможуть побачити далеко за межами установ, де вони живуть».

«Відвідувачі будуть здивовані красою картин на полотнах, написаних олійними та акриловими фарбами. Творча сила внутрішнього світу кожного художника ламає всі стереотипи», – розповідає організатор проєкту, художниця Анастасія Лазаренко.

Проєкт підтримується і координується настоятелем храму Трьох святителів УГКЦ міста Бровари священником Олегом Панчиняком.

Соціальний проєкт «Мистецтво за межами» - переможець конкурсу мінігрантів, що проводився благодійним фондом «Карітас-Київ» у рамках реалізації проєкту «Створення багатофункціональних соціальних центрів для нарощення потенціалу осіб і громад, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні, у сфері подолання труднощів і самозахисту».

Пресслужба БФ «Карітас-Київ»


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next