АКТУАЛЬНО

За підтримки Карітасу Києва у КМДА відкрилася виставка картин, які створили особи з інвалідністю

Середа, 23 жовтня 2019, 12:45
"22 жовтня в примiщеннi КМДА відбулося відкриття унікальної виставки картин, які створили вихованці Ніжинського дитячого будинку-інтернату та жінки з інвалідністю Замглайського психоневрологічного інтернату.

Проєкт «Мистецтво за межами" реалізується за підтримки благодійного фонду «Карітас-Київ», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

«На превеликий жаль, суспільство намагається не помічати людей з інвалідністю, зокрема тих, хто перебуває в інтернатних закладах. Однак у них теж є бажання, прагнення, мрії. Ми хочемо допомогти цим людям реалізувати свої здібності», - розповідає керівник проєкту «Мистецтво за межами» Юлія Заярна.

Вона, зокрема, зазначає:  «Їх жага навчатися і творити дуже велика! Тому ми хочемо дати можливість відчути цим людям, що їм під силу створювати творчі роботи, які зможуть побачити далеко за межами установ, де вони живуть».

Експозиція буде розміщуватися в КМДА вісім днів. А 30 жовтня о 18:00 в колоннiй залi КМДА вiдбудеться благодійний аукціон.  Всі отримані кошти будуть спрямовані на подальший розвиток проєкту «Мистецтво за межами» для створення і розвиток творчих майстерень при інтернатах для дітей та дорослих з інвалідністю.

«Відвідувачі будуть здивовані красою картин на полотнах, написаних олійними та акриловими фарбами. Творча сила внутрішнього світу кожного художника ламає всі стереотипи», – розповідає організатор проєкту художниця Анастасия Лазаренко.

Проєкт підтримує і координує настоятель храму Трьох святителів УГКЦ міста Бровари священник Олег Панчиняк.

Соціальний проєкт «Мистецтво за межами» переможець конкурсу міні-грантів, що проводився благодійним фондом «Карітас-Київ» у рамках реалізації проєкту «Створення багатофункціональних соціальних центрів для нарощення потенціалу осіб і громад, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні, у сфері подолання труднощів та самозахисту».

Пресслужба БФ «Карітас-Київ»


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next