АКТУАЛЬНО

За участі лідерів європейських спільнот у Бучацькій єпархії пройшла конференція «Будуємо світ для Христа»

Четвер, 28 червня 2018, 13:15
25 червня 2018 року в єпархіальному управлінні Бучацької єпархії УГКЦ відбулася зустріч із лідерами європейських спільнот: Матеєм Сабо – лідером харизматичної спільноти з Братислави (Словаччина), Кевіном Бріджезом – місіонером екуменічної організації (Великобританія), Домініком Макдермотом – лідером Кельтської харизматичної спільноти (Великобританія), Йоханесом Фіхтенбауером – архидияконом римо-католицької архидієцезії м. Відня, директором семінарії для постійних дияконів, послом кардинала Шенборна до всіх Євангельських харизматичних вільних церков, Папським послом до Всесвітнього месіанського юдейського руху, Президентом Європейської мережі спільнот (ENC).

Розпочалося засідання за круглим столом зі спільної молитви на чолі з Єпархом Бучацьким Дмитром (Григораком), за участі священнослужителів: о. д-ра Руслана Корнята – голови Комісії у справах єдності між християнами, о. Володимира Заболотного – протосинкела Бучацької єпархії, а також представників духовенства й освіти, громадськості, харизматичної спільноти «Віри, Надії, Любові і їх матері Софії».

Зупинившись на основній проблемі гендерних викликів, промови представників європейських спільнот головно стосувалися важливості об’єднання християнських спільнот задля захисту християнських цінностей:

«Потрібно об’єднуватись у питаннях християнських цінностей на тому етапі, на якому ми є, хоча християни різних Церков використовують різну термінологію. І в наступній нашій місії є будівництво світу для Христа на довірі й повазі між християнами різних деномінацій. Реформа християнського об’єднання основана на місії євангелізації, школи учнівства, структурній зміні вільних церков. Насправді дуже легко повірити в те, що ми нічого не зможемо, але ми зможемо все», – сказав архидиякон римо-католицької архидієцезії Відня Йоханес Фіхтенбауер.

Важливість об’єднання християнських спільнот для захисту християнських цінностей підтримав і владика Дмитро: «За останні три роки гендерна ідеологія, яку заборонено критикувати, входить у закони держави й освітні програми. Потрібно змінити мислення нашої молоді. Часто ми говоримо про гендер із нашими студентами. І кожен має вільну волю мислити. У чому ж злоба гендерної теорії? Вона змушує прийняти одну позицію. Від цього не можна відступити, бо це вважатиметься "дискримінацією". Важливо не мовчати. Якщо буде спротив знизу суспільства, ми зможемо загальмувати цей процес. З погляду християнської моралі те, що було колись ненормальним, зараз, на жаль, нормальне. Поки ми християни, то мусимо утверджувати християнські засади через школу. Насувається нова тоталітарна диктатура. Якщо не спинимо її, то хоч би відтермінуємо. Завжди, коли йдеться про відступництво від Бога, йдеться про диктатуру, смерть. Ми повинні говорити про "свободу" і "толерантність" із християнської позиції. Кожен на своєму місці має противитись новій ідеології. Церква ніколи не була проти людей, а проти гріха».

Закінчилася конференція спільною молитвою.

Західне бюро «Живого ТБ» за  матеріалами www.sokaleparchy.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next