АКТУАЛЬНО

За жертв пандемії COVID-19 молилися в Донецькому екзархаті

Субота, 20 березня 2021, 16:15
Владика Степан Меньок, екзарх Донецький, відповідаючи на заклик Блаженнішого Святослава, Глави і Отця Української Греко-Католицької Церкви, звершив заупокійну Божественну Літургію та панахиду за жертв пандемії COVID-19 у храмі Святого Володимира в місті Запоріжжі.

Співслужив із єпископом протоієрей Андрій Бухвак, настоятель храму.

Перед панахидою архиєрей звернувся до присутніх зі словом, в якому наголосив на важливості молитви за померлих: «Сьогодні вся наша Церква на чолі з Блаженнішим Святославом звершує молитву за душі тих, чиє життя забрала ця коронавірусна хвороба. Ми долучаємося до цієї Всецерковної молитви. Знаємо, що по всьому світі від цієї хвороби померло вже понад два мільйони людей. Ми не знаємо, у якому стані помирали ці люди… Не знаємо, чи вони були духовно підготовані до відходу у вічність, тому сьогодні молимося за всіх жертв пандемії COVID-19 та просимо, щоби Господь простив їм їхні гріхи та дарував вічний спочинок».

Пригадуємо, що 20 березня Українська Греко-Католицька Церква молилася за жертв пандемії коронавірусної хвороби. З ініціативою такої молитви виступила Рада католицьких єпископських конференцій Європи.

Пресслужба Донецького екзархату


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next