АКТУАЛЬНО

Загальноцерковному реабілітаційному центру «Назарет» виповнилося п’ятнадцять років

Вівторок, 11 червня 2019, 11:23
Спільнота «Назарет» ось уже п'ятнадцять років діє неподалік від Дрогобича Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Її засновником є благодійний фонд «Карітас» СДЄ УГКЦ.

У 2010 році центру було присвоєно статус першого загальноцерковного реабілітаційного центру в Українській Греко-Католицькій Церкві, який надає кваліфіковану допомогу в лікуванні осіб з хімічною та поведінковою залежністю. Святкування ювілею центру розпочалося Архиєрейською Літургією, яку очолив єпископ Самбірсько-Дрогобицької єпархії Ярослав Приріз.

На Літургії були присутні родичі молодих осіб, які проходять реабілітацію у «Назареті», працівники Карітасу, представники спільноти «Наша хата», миряни, відомі політики та представники місцевої влади.

Звертаючись до присутніх під час проповіді, владика Ярослав сказав: «Сьогодні ми прибули до нашого реабілітаційного центру «Назарет», щоб дякувати Богові за п’ятнадцять років Його великої милості, яку Він являє людині. Цей день – це день подяки. Ми дякуємо нашому милосердному Богові, який дав нам гідність стати людиною, і відкриває по-особливому для кожного його покликання. Ми дякуємо Богові за всіх працівників нашого соціального служіння, в нашому центрі є дуже важлива пастирська програма – зустріч людини з Богом, саме Він може зробити наше життя цілісним».

По завершенні Літургії всі гості почастувалися смачним обідом від християнського кафе «Витанія».

У програмі свята також були привітання та звернення гостей, благодійний аукціон, екскурсія центром, футбол і концертна програма.

На кінець зустрічі отець Ігор Козанкевич, директор БФ «Карітас» і Тарас Потурай, директор ЗРЦ «Назарет» подякували усім жертводавцям, батькам, волонтерам, працівникам за невтомну працю та підтримку у служінні.

«Добрі, надзвичайно сильні духом, унікальні люди тут працюють. Центр відкритого типу, в якому не лише допомагають долати залежність – повертають людей до життя, а й зростати духовно. Програма, за якою там працюють, – одна з найкращих і найефективніших в Україні. Дізнався від засновника центру, отця Ігоря Козанкевича, що подібні центри відкритого типу (де людей не тримають як ув’язнених) в Україні взагалі не мають державної підтримки, хоча їхня ефективність набагато вища, ніж центрів закритого типу», – зазначив на своїй сторінці Фейсбук учасник урочистостей, народний депутат України Ігор Васюник.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://caritas-ua.org

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next