АКТУАЛЬНО

«Загрози УГКЦ на Донбасі немає», - владика Степан (Меньок)

Четвер, 17 квітня 2014, 12:53
«Незважаючи на ескалацію насильства на Донбасі, критичної загрози релігійним громадам УГКЦ немає. «На Донбасі нашу Церкву знають.

І знають з доброї сторони, як тих, що голосять Слово Боже і здійснюють багато соціальних проектів: діти вулиці, ВІЛ-інфіковані діти… Ці проекти мало б робити місто, але робимо їх ми», - про це сказав владика Степан (Меньок), Екзарх Донецький в інтерв’ю Радіо Ватикану.

Владика додав, що з посиленням ескалації насильства на Донеччині в храмах УГКЦ збільшується число вірних. «Спеціально спостерігав, чи буде менше людей. Але ні, абсолютно не менше. Навіть більше. Бо завжди так буває – як тривога, то до Бога. Люди в такі моменти дуже тягнуться до Бога», - сказав архиєрей.

Крім того, владика Степан повідомив, що кількість парафій УГКЦ за останні роки на південному сході України зросла до 82 парафій.

За словами Екзарха, через розширення Донецько-Харківського екзархату було й прийнято рішення про його поділ. «Більш практично для єпископа працювати, коли менше число парафій і коли є окремий владика, який може стежити за всім. Тому поділ Донецько-Харківського екзархату був необхідний», - зазначив владика Степан.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next