АКТУАЛЬНО

«Захист створіння потребує об’єднаних зусиль», – зустріч під покровом св. Франциска Ассизького

Понеділок, 07 жовтня 2013, 11:07
4 жовтня, у день спомину святого Франциска Ассизького, покровителя захисників природи, відбулася зустріч владики Михайла (Колтуна), голови Комітету з питань екології Синоду Єпископів УГКЦ, Ірини Сех, голови Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, і Володимира Шеремети, керівника Бюро УГКЦ з питань екології.

Зустріч проходила за участю о. Степана Макара, синкела у справах парафій, і о. Тараса Дзьоби, голови Екологічної комісії Сокальсько-Жовківської єпархії.

Голові профільного парламентського комітету було представлено діяльність Бюро УГКЦ з питань екології в контексті основних вимірів життя Церкви, а також ключові освітньо-виховні та практичні ініціативи для формування екологічної культури і відповідальності на засадах християнської віри та етики.

Ключовим питанням, пошук за відповіддю на яке не може обмежитися одною зустріччю і потребує тривалої та системної праці, був діалог між християнськими Церквами та релігійними організаціями, державними природоохоронними установами і громадськими організаціями для підвищення екологічної культури населення та збереження природної спадщини України.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next