АКТУАЛЬНО

Західна Австралія молиться за мир в Україні

Середа, 02 березня 2022, 16:56
У пресслужбі Мельбурнської єпархії повідомляють про багатогранну підтримку України у Західній Австралії з приводу повномасштабної війни, яку розгорнула Росія проти України.

Спільна молитва з архиєпископом Перту Тімоті Костелло

За даними пресслужби Мельбурнської єпархії, у перший день великомасштабної війни Росії проти України, 24 лютого 2022 року, вірні парафії Святого Івана Хрестителя зібралися ввечері на Службу Божу за мир в Україні. Участь у молитві взяв архиєпископ Перту Тімоті Костелло. За їхніми даними, до сьогодні австралійці приносять квіти до української церкви і складають співчуття.

Демонстрація біля Парламенту Західної Австралії

Від другого дня війни, 25 лютого 2022 року, українські дівчата без особливих дозволів організували першу демонстрацію біля Парламенту Західної Австралії. «Відтепер і до перемоги ми збиратимемося в центрі міста, щоб показати світові, що Україна відважно бореться і волає про допомoгу», - запевняють у Мельбурнській єпархії.

Екуменічна молитва за мир в Україні

У неділю, 27 лютого 2022 року, у церкві Святого Івана Хрестителя в місті Перт відбулася молитва за мир і перемогу над ворогом спільно з представниками Української Православної Церкви аборигенської та новозеландської спільнот.

Під час моління священник Річард Чарлвуд, сотрудник парафії Івана Хрестителя, розказав, як добрі діла до ближнього в ім'я Ісуса Христа впливають на наше життя і вічність. Відтак отець Ігор Головко, адміністратор парафії, пригадав вірним у своїй проповіді про чудо Божої Матері над Почаєвом. На завершення Літургії архиєпископ Пертської архиєпархії Тімоті Костелло звернувся до всіх зі словами підтримки та співчуття, запевняючи українців у молитві за мир та готовності послужити потребуючим від усієї архидієцезії. Він також пригадав, що всі католицькі парафії світу, як заповів Святіший Отець Франциск, будуть жертвувати перший день Великого посту за григоріанським календарем, Попільну середу, за припинення війни в Україні в пості та молитві.

Обрядові танці маорійців

Після Божественної Літургії виступили представники аборигенів, зокрема маорійці, які висловили через обрядові танці свої співчуття і підтримку для України.

«Це була їхня молитва за Україну, яка линула від тих людей, батьки та діти котрих також зазнали часів знущань і випробувань», - зазначають у пресслужбі єпархії.

На завершення отець Ігор Головко подякував від усіх українців архиєпископові Перту за братню солідарність і дієву єдність з Українською Греко-Католицької парафією Перта та всім українським народом та представникам аборигенської та новозеландської делегацій за їх підтримку, щире слово і молитву.

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами catholicukes.org.au

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next