АКТУАЛЬНО

Заклик Бюро УГКЦ з питань екології до підтримки Всесвітньої екологічної акції «Година Землі» та молитви за збереження життя

П'ятниця, 27 березня 2020, 17:02
Бюро з питань екології Української Греко-Католицької Церкви закликає до участі та молитовної підтримки ГОДИНИ ЗЕМЛІ – найбільшої всесвітньої екологічної акції, яка щорічно відбувається ввечері останньої суботи березня (у 2020 році – 28 березня, 20:30 до 21:30).

Вже традиційно для сотень мільйонів людей у понад 180 країнах по всьому світі вимкнення на одну годину електричного освітлення та необов’язкових електроприладів стало символом турботи за спільний дім – Землю і надії на активні дії кожного задля чистого, здорового та справедливого світу.

Година Землі 2020 відбувається в ситуації пандемії Covid-19, і цілком природно, що її увага має фокусуватися на відповідальності і збереженні людського життя та здоров’я.

Бюро УГКЦ з питань екології закликає не обмежуватись на символічне вимкнення електричного освітлення, але використати цю годину для молитовної застанови над своїм життям у спільному Божому домі, прослави нашого Творця і Спасителя, екологічного іспиту сумління, покаяння та молитви в наміренні збереження життя.

Запрошуємо до участі у молитовній програмі "Година Землі" в колі Домашньої Церкви – сім’ї, при запаленій свічці, символі нашої щирої віри та гарячої любові до Бога, Якого ми просимо про допомогу в боротьбі з гріхом у самих собі та навколо нас.

Як осердя молитовної застанови під час Години Землі пропонуємо молитву за Землю Святішого Отця Франциска з енцикліки «Laudato Si: про турботу за наш спільний дім»:

Проф. д-р Володимир Шеремета,
Керівник Бюро УГКЦ з питань екології

Додаток:

Всемогутній Боже,
Ти присутній у цілому всесвіті
Й у найменшому із Твоїх творінь.
Ніжністю своєю Ти огортаєш усе, що існує.
Наповни нас силою своєї любові,
Щоби ми могли захистити життя і красу.
Наповни нас миром, щоби ми могли жити
Як брати та сестри, не завдаючи нікому кривди.

О Господи нужденних,
Допоможи нам врятувати покинутих
і забутих на цій землі,
котрі є дуже цінними в Твоїх очах.

Зціли наше життя,
щоб ми були захисниками світу,
а не грабіжниками,
Щоби ми могли сіяти красу,
а не забруднення та руйнування.

Торкнись до сердець
Тих, хто шукає тільки зиск
Ціною нужденних та цієї землі.

Навчи нас віднаходити цінність кожної речі
і захоплено споглядати,
Пізнавати свій глибокий зв’язок
з кожним створінням
На шляху до Твого нескінченного світла.

Ми дякуємо Тобі за щоденну
присутність з нами.
Просимо Тебе, надихни нас на боротьбу
  во ім’я справедливості, любові та миру.


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next