АКТУАЛЬНО

«Закликаємо весь народ України бути мудрим і відповідальним та не піддаватися на провокації», - члени ВРЦіРО

Вівторок, 10 грудня 2013, 13:00
“Ми – члени Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій, повноважні представники релігійної спільноти України, яка є значною і невід’ємною частиною українського громадянського суспільства, є різними за своїми переконаннями та світоглядом, однак ми живемо і трудимося в дусі взаємного розуміння, поваги і миру. А тому закликаємо всіх вас до суспільного і політичного порозуміння, взаємної поваги і миру для блага нашого народу», - ідеться у Зверненні керівників Церков і релігійних організацій до своїх вірних та всіх людей доброї волі щодо суспільно-політичної ситуації в Україні.

Очільники християнських Церков в Україні, у зв’язку із загостренням суспільно-політичної ситуації в країні, звертаються до віруючих різних релігій та конфесій із закликом підсилити молитви за мир і спокій, за припинення розбрату та ворожнечі, за порозуміння та розв’язання конфлікту. Вони засуджують акти насильства і жорстокості, вчинені як проти мирних учасників громадських акцій та журналістів, так і проти правоохоронців, котрі виконували обов’язок відповідно до присяги.

Керівники Церков і релігійних організацій звертаються у документі і до чинної влади із закликом забезпечити конституційні права та свободи громадян, не застосовувати сили щодо мирних зібрань, взяти до уваги вимоги протестувальників, а також провести неупереджене розслідування випадків провокацій та силового протистояння і покарати винних.

«Закликаємо весь народ України, незалежно від політичних переконань, бути мудрим і відповідальним, утримуватися від насильницьких і протиправних дій та не піддаватися на провокації. Пам’ятаймо, ми є частиною єдиного народу, єдиної країни. Не можна допустити, щоб політичне протистояння стало причиною для порушення цілісності нашої держави», - звертаються до українського народу керівники Церков і релігійних організацій.

На доручення Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій звернення підписав Митрополит Володимир (Сабодан), Предстоятель Української Православної Церкви, черговий головуючий ВРЦіРО.

Департамент інформації УГКЦ

Додаток

Київ,
9 грудня 2013 року Божого

 

Звернення керівників Церков і релігійних організацій

до своїх вірних та всіх людей доброї волі
у зв’язку з суспільно-політичною ситуацією в Україні

Дорогі брати і сестри! Шановні співгромадяни!

У зв’язку із загостренням суспільно-політичної ситуації в країні Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій звертається до віруючих різних релігій та конфесій із закликом підсилити молитви за мир і спокій, за припинення розбрату та ворожнечі, за порозуміння та розв’язання конфлікту. Ми засуджуємо акти насильства і жорстокості, вчинені як проти мирних учасників громадських акцій та журналістів, так і проти правоохоронців, які виконували обов’язок відповідно до присяги.

Звертаємося до чинної влади з закликом забезпечити конституційні права і свободи громадян, не застосовувати силу щодо мирних зібрань, взяти до уваги вимоги протестувальників, а також провести неупереджене розслідування випадків провокацій та силового протистояння і покарати винних.

Закликаємо весь народ України, незалежно від політичних переконань, бути мудрим і відповідальним, утримуватися від насильницьких і протиправних дій та не піддаватися на провокації.

Закликаємо українське суспільство, владу і опозицію до діалогу та спільного пошуку прийнятного шляху виходу з кризи. Пам’ятаймо, що ми є частиною єдиного народу, єдиної країни. Не можна допустити, щоб політичне протистояння стало причиною для порушення цілісності нашої держави.

Ми – члени Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій, повноважні представники релігійної спільноти України, яка є значною і невід’ємною частиною українського громадянського суспільства, є різними за своїми переконаннями та світоглядом, однак ми живемо і трудимося в дусі взаємного розуміння, поваги і миру. А тому закликаємо всіх вас до суспільного і політичного порозуміння, взаємної поваги і миру для блага нашого народу.

Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій готова в міру можливого сприяти налагодженню діалогу й зробити все необхідне для примирення й відновлення стабільності у нашій Державі.

Боже, великий, єдиний, нам Україну храни!

На доручення ВРЦіРО 

† Володимир
Предстоятель Української Православної Церкви

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next