АКТУАЛЬНО

«Закон не проста річ, а вказівка, як поводитися і, навіть, як думати…» - Блаженніший Любомир (Гузар)

П'ятниця, 18 жовтня 2013, 11:48
17 жовтня 2013 року Блаженніший Любомир (Гузар), Архиєпископ-емерит УГКЦ, зустрівся зі студентами та викладачами юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка. Під час зустрічі Архиєпископ-емерит УГКЦ представив третє видання другої трилогії своїх аудіокниг – «Суспільство і закон», яке побачило світ цього року.

На початку зустрічі до всіх звернувся з вітальним словом Андрій Бойко, декан юридичного факультету. На початку він розповів про аудіокнигу Блаженнішого Любомира і повідомив, що вона побудована у формі відповідей Архиєпископа-емерита на запитання ректора Університету банківської справи НБУ. За словами декана, запитання стосуються насамперед значення права для життя суспільства, розуміння і співвідношення світського та Божого, особливої місії правників у суспільстві, вимог до них, значення закону в житті держави. Як зауважив п. Бойко, цікавою є відповідь на запитання про одностатеві шлюби: Блаженніший Любомир підкреслив, що подружня пара повинна відповідати людській природі і її основному призначенню, тобто лише міжстатевий шлюб може забезпечити відтворення людини, суспільства, налагоджуючи гармонію в суспільстві.

«Наша зустріч – це обмін думками. Я хочу почути ваші запитання. Вони дають мені нагоду подумати і усвідомити проблеми, які існують», - звернувся до всіх присутніх Блаженніший Любомир.  За його словами, закон не проста річ, а вказівка, як поводитися і, навіть, як думати. Як зауважив промовець, у Церкві також є закон - канонічне право. «Церковний закон, як і державний, потребує поважних фахівців, які б його так написали, щоб це було справді корисно для суспільства», - підкреслив промовець.

«На мою думку, Церкви повинні мати більший вплив на загальне законодавство. Ми знаємо, що фахівець - людина, яка добре знає якусь ділянку. А тут ідеться про більше: про богонатхнених людей, які би вміли, маючи поняття, добре розуміння закону і відчуття того, що відбувається, від імені Церкви представити закони. Сподіваюся, що невдовзі будуть ті люди, які і в Церкві, і в державі зуміють поставити закон на такому рівні, щоб ніхто не сумнівався в його доцільності і вартості…» - наголосив Блаженніший Любомир.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next