АКТУАЛЬНО

«Запали свічку пам`яті!» - Фатіма, Португалія

Понеділок, 08 жовтня 2018, 10:42
Громада українців в Португалії долучилася до вшанування жертв Голодомору 1932-1933 рр., приуроченого до 85-х роковин цієї трагічної події. Цього року спогадування страшного геноциду української нації «Запали свічку пам`яті!» відбулося 6 жовтня 2018 року в м. Фатіма, де понад 100 років тому з'явилася Матір Божа трьом пастушкам.

Разом з іншими народами світу українці молилися на вервиці, де десятина була озвучена українською мовою. Духовенство УГКЦ  відправили панахиду, під час якої в молитві були зачитані імена 85 дітей, замордованих голодом. 

На завершення заходу всі учасники акції запалили символічні 85 свічок на пам’ять про жертв Голодомору. Із промовами виступили: посол України в Португальській Республіці Інна Огнівець, координатор УГКЦ у Португалії о. Ілля Фіголь, а також представник СУП та ІГ СУМ. 

Зазначимо, що 1 вересня 2018 року Світовий конгрес Українців разом зi своїми партнерами: Міністерством закордонних справ України, Українським інститутом національної пам’яті та Національним музеєм “Меморіал пам’яті жертв Голодомору”, розпочав міжнародну акцію “Запали свічку пам’яті!”, щоб відзначити 85-ті роковини геноциду українського народу – Голодомору. Протягом 85 днів до Міжнародного дня пам’яті Голодомору 24 листопада 2018 р. свічка буде горіти щодня в іншій частині світу, об’єднуючи українців та друзів України на пам’ять про невинних жертв політики геноциду сталінського режиму, підвищуючи таким чином обізнаність у питаннях прав людини, поваги і терпимості.

Прес-служба УГКЦ у Португалії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next