АКТУАЛЬНО

«Запевняю вас у солідарності та підтримці Апостольського престолу», – Держсекретар Ватикану

Субота, 21 лютого 2015, 23:06
Вранці 21 лютого єпископи Синоду УГКЦ зустрілися у Ватикані з кардиналом П’єтром Пароліном, Держсекретарем Апостольського престолу. Головною темою зустрічі було обговорення ситуації в Україні.

Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, звертаючись до найвищого представника ватиканської дипломатії, розповів про служіння УГКЦ в умовах війни та про масштаби гуманітарної катастрофи, яку сьогодні переживає українське суспільство. Він, зокрема, подякував Держсекретарю за допомогу Апостольського престолу через різні доброчинні організації в подоланні цієї катастрофи. Також Блаженніший Святослав ознайомив кардинала Пароліна з документом, згідно з яким душпастирі УГКЦ здійснюють своє служіння в умовах війни.

Глава УГКЦ наголосив, що «Апостольська Столиця є великим моральним авторитетом для зраненого українського народу, який сьогодні є жертвою і потребує підтримки Церкви».

А кардинал Паролін запевнив українських єпископів, що на міжнародному рівні Апостольський престол вживає всі можливі дипломатичні інструменти для припинення війни в Україні та висловив сподівання, що Мінські домовленості будуть виконуватися. «Переконаний, що дотримання міжнародного права є неодмінною умовою на шляху подолання цієї кризи», – додав він.

На завершення зустрічі від імені ієрархії УГКЦ Блаженніший Святослав подарував очільнику ватиканської дипломатії дерев’яний хрест ручної роботи «як символ страждання українського народу». Однак «хрест є також символом воскресіння», – додав кардинал Паролін.

Зазначимо, що сьогодні завершилося паломництво єпископів Синоду УГКЦ до гробів Верховних апостолів, так званий візит «Аd Limina». Після зустрічі з Держсекретарем Ватикану владики спільно молилися за Україну в соборі Святого Петра на гробі українського мученика святого Йосафата, біля мозаїк святих Ольги та Володимира та біля гробу святого Івана Павла ІІ.

 

Прес-служба товариства «Свята Софія»

Фото: Володимир Крамар

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next