АКТУАЛЬНО

Запрацювала інтернет-версія Всеукраїнської газети «Нова зоря»

Вівторок, 23 червня 2020, 11:03
Минулого тижня розпочала роботу Всеукраїнська інтернет-версія газети Івано-Франківської митрополії «Нова зоря». На думку редколегії, такий крок допоможе цьому дев’яносточотирирічному греко-католицькому виданню вийти на значно ширший рівень.

Новий сайт одразу активно став продукувати якісні новини, які за своїм змістом та тематикою виходять за рамки класичної газети.

«До такого кроку ми вирішили прийти через те, що Інтернет, який увійшов у наше повсякдення, давно перестав бути недоступним для широкого кола читачів: кількість користувачів щодня зростає, істотно розширює свої вікові межі – від молодших школярів і до поважних пенсіонерів», – каже головний редактор часопису о. Іван Стефурак.

Він, однак, додає, що онлайн-версія газети аж ніяк не замінить чи витіснить свого друкованого прародича. Адже згідно зі статистикою, лише шістдесят відсотків населення в Україні користуються Інтернетом, а публікації онлайн мають як переваги, так і недоліки. Тому найкраще, коли заповнена і одна, і друга ніша якісним контентом. Електронна версія газети покликана оперативніше висвітлювати події як у світі, так і в Україні. А друкований варіант – це насамперед ґрунтовніша аналітика.

У редакції сподіваються, що «Нова зоря» як в онлайн, так і в паперовому варіанті потрапить зі словом Божим та з добрими новинами у кожен дім до чимраз ширшого кола читачів. До слова, саме зараз триває передплата на друге півріччя 2020 року, передплатний індекс – 30072.

Щодо інтернет-версії, то новий сайт виконаний за усіма вимогами сучасних інформагентств. Тут знайдуться новини на будь-який смак, адже для цього є ціла низка рубрик. Зокрема: новини релігійні, суспільні, світові, новини культури, спорту, новини зі світу технологій та наук, цікаві подкасти в рубриках «Life style» та «Здоров’я». Також наявна можливість для медійних фото- та відеорепортажів.

Окрім того, на сайті, в окремій рубриці, висвітлюватимуться найцікавіші аналітичні статті з друкованого щотижневика «Нова зоря». Газету також можна знайти та перечитати у спеціальному вікні, куди редактори сайту заносять архівні версії всеукраїнського часопису.

Ще одним напрямком діяльності сайту є можливість дізнатися ціни та вимоги до друкованих макетів і одразу ж зробити відповідне замовлення в однойменному видавництві та друкарні. Це буде актуально для всіх, хто хоче замовити повний спектр поліграфічних та видавничих послуг.

Насамкінець додамо, що інтернет-версія Всеукраїнської газети «Нова зоря» для зручності читачів буде поширювати свої публікації і в соціальних мережах: Фейсбук – https://www.facebook.com/NovaZoriaIF Телеграм – https://t.me/NovaZoryaNews

Нагадаємо, що газету «Нова зоря» заснував блаженний священномученик Григорій Хомишин 7 січня 1926 року. 27 березня 1991 року її відновив ісповідник віри єпископ Софрон Дмитерко. Першим редактором був письменник, доктор права Осип Назарук, зараз головним редактором «Нової зорі» є  о. Іван Стефурак.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next