АКТУАЛЬНО

«Зараз - час жертовності, а не пора, щоб втішатися здобутими благами», - владики Синоду УГКЦ напередодні виборів до ВРУ

Вівторок, 16 вересня 2014, 12:03
Перед нами – вибори до Верховної Ради України. Ці вибори виявляються чи не найскладнішими й найважливішими в історії нашої держави. Тому нині нам потрібна єдність – об’єднання не навколо політичних фігур, а навколо спільного розуміння нашого майбутнього.

Пишуть владики Синоду Єпископів УГКЦ у Синодальному посланні до вірних УГКЦ та всіх людей доброї волі про суспільно-політичну ситуацію в Україні напередодні виборів до Верховної Ради.

Єпископи підкреслюють, що теперішній політичний устрій залежить тільки  від нас, бо «Господь Бог, Джерело всієї влади, доручив її народові». Вони вважають, що Україні потрібні реформи в дуже багатьох сферах, як це виявили політична та економічна криза, а тим більше війна. Автори документа наголошують, що саме народ несе відповідальність за те, щоб «привести до влади чесних і мудрих політиків». «Навіть один голос, один чесний вибір, може бути вирішальним на локальному рівні і сприяти спільному правильному рішенню в масштабах всієї країни. Не перекладаймо відповідальності на інших, робімо свій вибір мудро і чесно», - пишуть учасники Синоду.

Ієрархи УГКЦ закликають і надалі «витривало крокувати дорогою правди та свободи, будувати майбутнє ревною молитвою, солідарністю зі стражденними і потребуючими, підтримкою всіх ініціатив, скерованих на захист Батьківщини та утвердження в нашому народі Божого спасенного Закону». Вони також запевняють у своїй молитовній  підтримці та заохочують всіх священиків посилювати пастирську солідарність з потерпілими: «Закликаємо всіх, хто нас почує, до конкретних євангельських діл милосердя. Ми не приречені обставинами, ми можемо і повинні діяти!»

«Звертаємося до політиків – чинних і тих, що будуть обраними. Зараз не пора втішатися здобутими благами – це час жертовності. Довірена вам влада передбачає насамперед відповідальність перед людьми, які вам довірилися», - пишуть єпископи в Синодальному посланні до вірних УГКЦ та всіх людей доброї волі про суспільно-політичну ситуацію в Україні напередодні виборів до Верховної Ради.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next