АКТУАЛЬНО

«Зараз нелегкий час, тому, щоб не загубити себе, ми повинні не загубити нашої сім’ї», – владика Дмитро (Григорак) під час Форуму сімей

Середа, 20 травня 2015, 07:08
17 травня у Львівській духовній семінарії пройшов Форум сімей під гаслом «Подружнє життя сповнене радістю».

Зустріч розпочалася із Архиєрейської Літургії, яку очолив владика Дмитро (Григорак), Єпарх Бучацький.

«Зараз нелегкий час, тому, щоб не загубити себе, ми повинні не загубити нашої сім’ї. Чим більше сім’я є воцерковлена, тим більше вона є щасливою. Сьогоднішнє Євангеліє про сліпонародженого ми чули неодноразово, проте мало замислювалися над тим, чому книжники і фарисеї не прийняли Месії. Вони були людьми, які досліджували всі знаки приходу Спасителя, досліджували Святе Письмо: хоча багато знали, проте не прийняли. Однак ми бачимо, що жебраки, каліки, звичайні люди – приймають Месію. Щоб прийняти когось, не достатньо знати правду чи то про особу, чи подію, потрібно любити, мати відкрите серце. Василій Великий говорить, що ми із Богом творимо одну родину, одну сім’ю. Отже, для успішної розбудови нашої сім’ї, у ній передусім повинен бути присутній Христос. Завдяки цьому ми зможемо сприйняти Бога, ближнього і само себе. Без єдності із джерелом любові – Богом, вона зникне. Нехай наша зустріч пройде в дусі любові до Бога, кожного з нас, тут присутніх, і у правильній любові до самих себе», – наголосив владика Дмитро під час проповіді.

Після завершення Божественної Літургії розпочалася конференція для сімей. Цікавим фактом є також те, що під час проведення форуму діти учасників мали змогу займатися із аніматорами, грати в ігри та працювати в групках.

Також на конференційну зустріч була запрошена і державна влада в особі п. Юрія Підлісного, заступник голови Львівської облдержадміністрації з гуманітарних питань: «Ви прийшли сюди як на заправну станцію - заправитися добрими ідеями, але ми повинні ці ідеї не тільки сприйняти, але також і поширити, цю благу вісту про сім’ю. Тому допомагайте також державній владі виконувати те, що вона повинна зробити. Діліться своїми ідеями через соціальні мережі та інші засоби комунікації. Майбутнє належить тим народам, які мають міцну сім’ю, чого вам і бажаю».

Цю тематичну зустріч вів о. Богдан Тимчишин, голова Комісії УГКЦ у справах родини, супроводжуючи її висловлюваннями митрополита Андрея Шептицького щодо української родини.

Опісля розпочалося ділення досвідом доброго християнського життя від запрошених сімей, після чого розпочалася робота в групах. Хочемо додати, що близько 150 сімей мали можливість поспілкуватися та поділитися своїми переживаннями із іншими сім’ями завдяки Комісії УГКЦ у справах родини, Комісії родини УГКЦ Львівської архиєпархії, Руху християнських сімей, Руху «Подружні зустрічі», Руху «Кана-Подружжя», Руху «Світло-Життя Домашня Церква» та Руху Назаретських родин, за підтримки яких пройшов цей форум.

Також цікавинкою була своєрідна інструкція-тренінг, яку запропонували аніматори під час роботи в групах. Кожний учасник мав можливість написати листа до своїх чоловіка чи дружини, в якому б вказав не стільки негативні сторони, які ми чуємо частіше, а й позитивні, і подякувати за спільне життя разом.

Хочемо додати, що форум сімей проводиться щороку, у третю неділю травня, з метою популяризації та зміцнення християнських сімейних цінностей.

На завершення зустрічі всі присутні отримали пам’ятку про участь у форумі сімей та спільно молилися Молитву Андрея Шептицького за українську родину.

Андрій Шестак,
прес-секретар Бучацької єпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next