АКТУАЛЬНО

«Зараз настала нова доба для Церкви...», - о. Мирон Бендик

Середа, 26 червня 2013, 12:36
У Зарваниці триває спецкурс місійного служіння для семінаристів-старшокурсників з усіх семінарій України, який організував Пасторально-місійний відділ УГКЦ. Другий день курсів розпочав виступ ректора Дрогобицької духовної семінарії отця-доктора Мирона Бендика.

Отець Мирон розповідав про загальні підстави місіології, широко та доступно роз’яснив основні терміни, пов’язані з місіологією (керигма, катехиза, містагогія, внутрішня та зовнішня місії), навів численні приклади місійної діяльності. Цитуючи Святе Письмо, одразу ж пристосовував слова Писання до конкретних ситуацій. «Для юдеїв я юдей, для греків – грек … Для казахів – казах, для американців – американець, для китайців – китаєць…», – наводив паралелі до слів апостола Павла  о. Мирон.

«Зараз настала нова доба для Церкви, тому ми повинні уподібнитися до апостолів, які не боялися йти туди, куди їх покликав Бог, хоча було досить далеко й важко. Місії – це колосальний шанс. Можливість, яку дарує нам Господь. Це великий кредит довіри, даний нам самим Господом Богом. Ми – християни, наслідувачі Христа, тому нам потрібно сформувати своє бачення місій та відчути дух місійності… Ми однаково відповідальні за Церкву, тому все, що в ній відбувається, стосується кожного з нас», – додав ректор.

Підсумовуючи першу лекцію, присвячену проблемам місіології загалом, він закликав всіх до виконання місійної ролі у світі – нести благу вість. Також отець розповів про місіологію Української Греко-Католицько Церкви та її завдання і специфіку. «Адже, як і кожна Христова Церква, має свою історію, харизму, прив’язаність до якогось окремого народу», – сказав він.

Після обіду був присвячений час свідченню душпастирства. Досвідом місії поділилися: с. Михайлина Горнакевич, СНДМ, - у Казахстані, о. Мартин Хабурський, ЧСВВ, та о. Сергій Паламарчук, сотрудник греко-католицького храму м. Донецька, Донецько-Харківського екзархату, - в Сербії.

Інформаційний центр ПМВ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next