АКТУАЛЬНО

«Тепер усі, хто не взяв у руки зброї, волонтери», – Глава УГКЦ у Броварах

Понеділок, 11 квітня 2022, 16:24
Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, відвідав Бровари, де ознайомився з діяльністю гуманітарного штабу, а також завітав до парафії УГКЦ у цьому місті на Київщині та подякував парафіянам за їх соціальне служіння під час війни. Зустрічав Предстоятеля УГКЦ Ігор Сапожко, мер Броварів.

У місті з перших днів війни організували волонтерський гуманітарний штаб, де надають допомогу та притулок тим, хто цього потребує. Щодня у штабі працює близько 40 волонтерів. Це вчителі, менеджери, державні службовці, які вирішили, що в час війни не можуть сидіти склавши руки. З гуманітарним штабом активно співпрацює парафія УГКЦ.

У самому храмі також надавали і продовжують надавати соціальну допомогу, а під час небезпеки бомбардувань і ракетних обстрілів у підвальному приміщенні знайшли притулок близько 70 мешканців міста з навколишніх будинків.

«Я приїхав, щоб вам подякувати, голову схилити…Іде війна. Сидіти склавши руки – це просто злочин, коли ти відчуваєш, що маєш щось зробити…Тепер усі, хто не взяв у руки зброї, волонтери», – звернувся Глава УГКЦ до броварських волонтерів. А вимушено переселеним побажав спокійно пережити це лихо та вийти переможцями. 

«Дякую щиро Блаженнішому Святославу за візит. Дякую, що підняв на дусі наше рідне місто, відвідав, благословив і молиться за нас. Будьте здорові, щасливі. І вперед до перемоги!» – подякував Блаженнішому Святославові за відвідини о. Олег Панчиняк, парох парафії Трьох святителів у Броварах.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next